Helden begon meteen aanvallend te spelen. Al snel leverde dit een strafcorner op, die ook prompt werd benut. Een gewone basisvariant, genomen volgens het boekje, zette de stand op 0-1. Horst bracht wat meer pressie in het spel en bracht de stand na een counter op 1-1 in de 21e minuut.

De rest van de 1e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Maar een briljante aanval, waarbij Ambrose een voorzet gaf aan Jonas, die de bal net onder de lat insloeg, zorgde voor de 1-2.

Na de rust probeerde Horst de druk nog wat op te voeren. Dit had enkel als resultaat dat Helden meer ruimte kreeg. Dit keer kon invaller Erik een goed bekeken voorzet geven aan Jonas, die wederom kon scoren. (1-3)

Hierna moest onze H1 even met 10 man verder (Ambrose geel). Helden toonde karakter door toch aanvallend te blijven spelen. Jonathan als voorstopper en Dennis als middenvelder speelden hier goede opbouwende rollen in. Nadat Ambrose z’n straf had uitgezeten bracht hij onmiddellijk de stand op 1-4.

Voor het publiek was het genieten van deze, overigens goed gefloten, spannende wedstrijd.

Volgende week is de belangrijke thuiswedstrijd tegen onze naaste concurrent Geldrop. Veel Heldens publiek werkt stimulerend voor onze mannen!

bron:mhchelden.nl