Tegen Geldrop begonnen we goed, kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong. We hadden zelfs kans op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk werd het 7-3 (wederom een korfbaluitslag!! Thuis was het 7-5 in ons voordeel). We liepen op een gegeven moment alleen maar achter de feiten aan. We leiden teveel onnodig balverlies, teveel onmogelijke individuele acties, de organisatie was deze wedstrijd niet optimaal. Het leek af en toe alsof Geldrop met 2 man meer op het veld stond, maar all credits voor Geldrop, zij hebben de wedstrijd terecht gewonnen.

bron:vmhcbasko.nl

Na de “eigen schuld – dikke bult” nederlaag bij Blerick van vorig weekend had Heren 1 vandaag tegen Basko iets recht te zetten. In de uitwedstrijd werd nog met 5-7 verloren en Basko is na de winterstop aan een indrukwekkende zegereeks begonnen wat een 4e plaats in de stand heeft opgeleverd. Geldrop begon fel maar kreeg al wel snel een tegenslag te verwerken. Waar het doel was om minimaal tot de rust de 0 achterin te houden profiteerde Basko binnen 10 minuten van een verdedigingsfoutje achterin 0-1.

Heren 1 raakte niet onder de indruk en bleef gedisciplineerd de opbouw verzorgen. De eerste kansjes werden nog niet benut maar in korte tijd stelden de Heren orde op zaken. In korte tijd werd de stand via een tipin en enkele strafcorners omgebogen naar een terecht 3-1 voorsprong. Even leek Basko zich weer terug te knokken door net voor rust 3-2 te scoren maar Gijs tilde direct na het uitnemen van de bal met een prachtige backhand de marge weer naar 2 doelpunten. Opvallend in deze eerste helft was het geduld wat onze Heren op de mat legden. Geen moment werd getwijfeld aan een goede afloop deze middag. In de rust werd er op gewezen dat Basko waarschijnlijk met hoge druk zou gaan starten in de 2e helft, omdat ze eigenlijk voor hun laatste kans op een mooi seizoen vochten. Wat verwacht werd gebeurde echter niet omdat Geldrop vanaf het begin in de 2e helft zeer goed combinerend vanuit balbezit de controle weer in de hand nam.

De ene na de andere mooie aanval werd opgezet en het wachten was op meer goals. Die vielen uit corners en varianten waardoor het in korte tijd 6-2 voor uw Heren 1 stond. Een onoplettendheid gaf Basko nog een kleine hoop maar na de 7-3 was de wedstrijd gelopen. De volgorde is me ontschoten maar als ik het goed heb waren Gijs (2x), Willem (2x), Michel, Maarten en Robbie de doelpuntenmakers vandaag. Opvallend was de discipline en werklust om met elkaar een goed resultaat te halen, want dan blijkt Heren 1 een prima hockeyend team te zijn.

Volgende week de topper in en tegen Helden, supporters worden natuurlijk verwacht.

bron:hockey-geldrop.nl