Nadat de grote wedstrijd van het seizoen, zoals wij dachten, vorige week winnend was afgesloten. Moest de concentratie weer worden opgemaakt tegen het altijd lastige Blerick. De thuiswedstrijd was een sterke wedstrijd van onze kant, en de enige wedstrijd waarin we slaagden de felbegeerde \'nul\' te houden. Maar zoals al vaker is gebleken zijn de uitwedstrijden totaal andere wedstrijden. Blerick uit is voor meerdere ploegen een lastige horde gebleken.

Met de overwinning op Oirschot in ons achterhoofd, maar vooral in de benen, hebben we ons toegewerkt naar de wedstrijd. Gedurende de trainingsweek werden we geteisterd door blessuregevallen, wat er voor zorgde dat we met enkel geblesseerden naar Blerick toe gingen. Het laatste stuk naar de hockeyvelden is erg toeristisch aangelegd, hierdoor was het niet geheel eenvoudig de hockeyvelden te spotten.

Hierdoor kon de voorbereiding ook al niet optimaal gestart worden. In de voorbespreking was al snel duidelijk dat er vandaag gewonnen moest worden, no matter how, anders zou de veldslag tegen Oirschot snel te niet worden gedaan. We konden tegen de Blerickse formatie enkel verliezen, want wij moesten winnen en zijn wilden winnen. Misschiens was dit wel typerend voor de wedstrijd.

Nadat de wedstrijd aanvang was al snel duidelijk dat de in geel gehulde mannen uit geldrop de sterkere waren. Dit leidde tot enkele kleine en grote kansen, en uiteindelijk toch ook tot de 0-1. Door een gebrek aan scherpte en felheid bleef het slechts bij 0-1, en van de Blerickse formatie waren nog geen echte doelpogingen te noteren.

De taak voor de tweede helft was duidelijk, achterin dicht houden en voorin de scherpte hervinden. Maar zoals gezegd, de mannen uit blerick wilden winnen, en konden bij de achterstand vrij uit gaan hockeyen, ze hadden niets te verliezen. Na een afgeslagen aanval, konden ze 3 minuten na het rustsignaal counteren, en door een dekkingsfout eenvoudig de 1-1 binnen tikken. Een flinke tegenslag, maar vooral een extra motivatie voor het thuisspelende team. Zij kregen door dat er vandaag punten gepakt konden worden.

Tot gevolg had dit dat de geldropse formatie weer hard aan de bak moest, maar het nog steeds de duelfelheid miste om het klasse verschil in scores duidelijk te maken. Uiteindelijk kon de bal toch nog binnen worden getikt uit een strafcorner, de voorsprong was weer gehaald. Enkele kansjes werden goed gepareerd door de sluitpost of niet scherp genoeg verwerkt.

En dan is het de wet van het voetbal, als je zelf de ballen niet scoort, vliegen ze er aan de andere kant in. Wederom wordt er door gebrek aan scherpte een man vrij gelaten die eenvoudig de 2-2 binnen tikt, wederom een tik en een boost voor de blerickse formatie. Hieruit putten ze moed en scoren snel de 3-2, met nog 11 minuten op de klok is het dan duidelijk dat er hard gewerkt moet worden voor de punten.

Een ongecontroleerd slotoffensief kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt en een bal op de paal.

Een teleurstellend resultaat, en waar vooraf voor werd gevreesd wordt werkelijkheid. Eindelijk wordt een goede opzet gemaakt om een greep te doen naar de koppositie, maar bij de eerste oefening wordt al direct een onvoldoende gehaald. Wederom een leermoment, wat rest is dat er nog 8 finales resteren, en dat we niets cadeau zullen krijgen. De wedstrijd moet kort geevalueerd worden, om er snel een punt achter te zetten en ons te focussen op de resterende wedstrijden.

Om af te sluiten met een positieve blik, nog steeds hebben wij zelf alles in de hand.

Er zal per wedstrijd gekeken moeten worden, met beginnend bij de thuiswedstrijd tegen Basko. Waar we uit van hebben verloren, en die een sterke indruk maken na de winterstop, we zijn dus wederom op voorhand gewaarschuwd!

bron:hockey-geldrop.nl