Na een lange winterstop mochten we vandaag eindelijk weer echt aan de bak.

In de winterstop hebben we 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen Wageningen en Tegelen (beide 2e klasse) en beide ook gewonnen. Na deze overwinningen konden we dus vol vertrouwen aan de 2e helft van de competitie beginnen.

Om 13 uur verzamelen en om 13.30 omgekleed en wel de voorbespreking met onze nieuwe trainer/coach. Ja mensen….vanaf nu beschikt Heren 1 over een nieuwe coach. Vanaf vandaag (8 maart) gaat Mark Versleijen ons coachen. In een korte maar duidelijke bespreking was ons duidelijk wat ons vandaag te doen staat. Winnen!! Na een goede warming up waren wij er helemaal klaar voor.
De eerste helft begon meteen lekker fel. De organisatie stond goed en de druk op het doel van Blerick begon toe te nemen.

Al snel in de 1e helft speelt Nick de bal tegen een voet van een tegenstander en krijgen wij een strafcorner. Luuk speelt aan, Jeroen stopt en Koen sleept de bal lekker halfhoog in de linkerhoek. 1-0. Perfecte start van de wedstrijd. Na constante druk van Horst op de spelers van Blerick komt Blerick niet echt in de wedstrijd. 10 minuten na de eerste goal heeft Koen de bal op het middenveld ontvangen en met een perfecte scoop over de verdediging weet hij Bram S te bereiken. Bram S. neemt de bal met de backhand aan en weet de keeper te omspelen en slaat de bal in de goal. 2-0. Niet veel later is Juul mee opgekomen en speelt de bal in de cirkel op Bram S. Deze wordt echter hard geduwd, scheidsrechter fluit, strafcorner!

Deze strafcorner wordt door Koen wederom benut. Hij sleept de bal hard en zuiver in de linker kruising. Blerick staat erbij en kijkt erna. 3-0. Hierna wordt de eerste helft rustig uit gespeeld.

In de rust werden er aandachtspunten en positieve zaken besproken en wordt er met dezelfde 11 begonnen als de 1e helft. Blerick is eigenlijk geen enkel moment gevaarlijk. Toch wordt er in de 2e helft met minder rust gehockeyd. Hier en daar zijn er wat kansen echter worden deze helaas niet benut. Maar natuurlijk hebben wij onze strafcorner. Begin 2e helft een strafcorner die via het gezicht van een speler van Blerick bij Juul terecht komt en deze hard in het dak van het doel knalt ..helaas…. scheidsrechter heeft al gefloten. Niet veel later een nieuwe strafcorner en jaja daar is hij weer, Koen zorgt voor de 4-0! Na nog een strafcorner op de lat van Koen bleef het bij 4-0. Een uitstekend begin van de 2e helft van de competitie.