Na de fantastische overwinning vorige week in Roermond is het eerste gedeelte van de doelstelling behaald…de koppositie. Het 2e deel, deze vasthouden tot het einde van de competitie moest ingezet worden tegen het zeer lastige Deurne.

Deurne, misschien wel technisch de beste ploeg uit de competitie, versloeg Heren 1 vorig seizoen nog waardoor de titel verspeeld werd. Ook thuis werd eerder dit seizoen moeizaam met 2-1 gewonnen, een uitermate lastige uitwedstrijd dus.

Geldrop begon ongemeend fel en gedreven aan de wedstrijd. Door de tactiek goed uit te voeren en de tegenstander van het begin af aan zwaar onder druk te zetten werd al zeer vroeg dit duel voorbeslist. In de eerste minuut strafte Gijs een verdedigingsfout meedogenloos af, 7 minuten later herhaalde hij dit kunststukje en werd onverwacht een 2-0 voorspong genomen.

In de verdere eerste helft hetzelfde beeld, een zeer goed en gedisciplineerd spelend Geldrop dat de hele helft zijn wil aan Deurne kon opleggen, geen moment gevaar dus.

Ook in de 2e helft in eerste instantie hetzelfde spelbeeld, een dominant Geldrop met een gesloten verdediging al werd al wel duidelijk dat de inspanningen in de eerste helft hun tol begonnen te eisen. Het vasthouden van de druk werd moeilijker en Deurne slaagde er in enkele keren gevaarlijk voor Melvin te verschijnen.

Misschien had de prikkel aan zijn adres voor de wedstrijd succes want hij was onpasseerbaar. Hoewel het spel van Heren 1 chaotischer werd en Deurne optisch een overwicht leek te krijgen kwam de zege van Geldrop lange tijd niet in gevaar ondanks de zeer vele (vaak onterecht gegeven) strafcorners tegen.

Een klein kwartiertje voor tijd scoorde Deurne uit de zoveelste corner dan toch tegen 2-1 en wat volgde was een hectisch laatste deel. Geldrop straalde aan alle kanten uit deze wedstrijd perse te willen en gaan winnen, Deurne deed er alles aan om de gelijkmaker nog te maken. Wat volgde waren dubieuze beslissingen en 2 onverdiende gele kaarten, laten we zeggen behaald in teambelang.

Gelukkig erkende Deurne dat ze van een veel betere tegenstander verloren hadden en Heren 1 had weer een zeer lastige klip omzeild. Wat vanaf nu volgt zijn nog 7 (!) thuiswedstrijden (waaronder op 8 maart de topper thuis tegen Oirschot) en nog slechts 4 uitwedstrijden maar nog veel belangrijker……nog steeds koploper en na komende zondag Winterkampioen….deel 1 van de doelstelling is bereikt !!!

Complimenten aan alle spelers voor hun tomeloze vechtlust in deze wedstrijd en het aanwezig geldropse publiek voor hun voortvarende steun….wordt zondag thuis vervolgd……

bron:hockey-geldrop.nl