Meteen bij aanvang moest de Heldense verdediging na een snelle Veldhovense aanval ingrijpen. Dit was tekenend voor deze wedstrijd; Helden moest veel verdedigen. Basko had het alleen moeilijk wanneer het maar voldoende onder druk werd gezet. Dit leverde een keer een mooi schot op van Jonathan, die net miste. Ook Helden kwam een keer goed weg na een doelpoging van Basko waarbij de bal via de paal achter werd gespeeld.

In de 28e minuut lukte het de Veldhovenaren met een eenvoudige aanval om 1-0 te scoren. Ruim na speeltijd van de eerste helft werd er aan Basko nog een strafcorner toegekend. Deze werd goed weggewerkt door Bart.

In de tweede helft kon Helden iets beter omgaan met Basko. Toch werden er nog enkele uitverdedigingsfouten door het midden gemaakt. In de 44e minuut wist Jonathan via een eigen aanvalsactie in de rebound 1-1 te scoren. Hierna kreeg Helden de ene na de andere strafcorner te verwerken. Deze werden allemaal prima weggewerkt. Een Heldense strafcorner, genomen met een mooie variant, kon via Ambrose wel worden benut. (1-2)

bron:mhchelden.nl

Het was een fantastische zondagmiddag, het leek wel lente. Ik was uitgenodigd om Dames1 te fluiten en daarom bespraken we de voorbereiding in de rust van Dames1- Goirle D1. We hadden afgesproken rustig te beginnen en na ongeveer 5 minuten full-press te gaan spelen. We hadden een aantal jonge gastspelers (Joris Allewijn, Japser van Pelt en Harm van Kemenade) en één oude ervaren kracht (Stefan van Dongen). We hebben tegenwoordig standaard een tekort aan mankracht, zeker nu Roel en Bob op vakantie zijn naar Zuid-Amerika, en aan de ziekenboeg zijn voorlopig toegevoegd: Erik Timmers (gebroken duim) en Wouther Mantingh (schouderblessure) naast de al bekende blessures van Sander en Max (beiden rug).

Eigenlijk begonnen we heel goed. We creëerden volop mogelijkheden. De eerste 10 minuten waren de mannen van Helden nauwelijks op onze helft geweest. Has sloeg een bal op de paal, Michiel sloeg een backhand die de keeper pareerde maar pas in de 30ste minuut was het raak, met een fraaie backhandtip van Boris werd gescoord op z’n Bobs. Jasper en Harm hebben de laatste 5 minuten nog uitstekend ingevallen. Fantastisch om te weten dat er talenten uit de B-jeugd aankomen. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

Uiteraard waren we van plan deze voorsprong uit te bouwen in de tweede helft. De kansen waren er ook naar, maar het was toch Helden die scoorde uit een counter na een strafcorner van ons. Mijns inziens faalde de scheidsrechter door geen nieuwe corner te geven na een gevaarlijke hoge rebound van de keeper, waarbij Boris ;) bijna onthoofd werd. Het stond 1-1.

We probeerden wel te scoren, maar de bal mocht er gewoon niet in. En dan krijg je op het laatst nog een corner (onterecht) tegen. En uiteraard scoort de tegenstander dan wel en verliezen we met 1-2.

Positieve punten van deze wedstrijd; we hadden beter veldspel, we hadden veel meer cirkelpenetraties, meer strafcorners, speelden in tegenstelling tot Helden niet fysiek maar met techniek (helaas werd er te weinig voor gefloten), Joris (B-jeugd) heeft de hele wedstrijd prima gespeeld. Eigenlijk verliezen we de wedstrijd op 2 cruciale momenten waarbij de scheidsrechters een rol speelden. 1ste moment: gevaarlijke rebound van keeper van Helden waarbij Boris bijna getroffen werd, had nieuwe corner moeten zijn, maar er werd gescoord uit de counter. 2de moment: er werd een strafcorner tegen gegeven, terwijl Wesley de bal niet expres en zonder druk van een tegenstander over de achterlijn speelde (bal ging over de achterlijn tussen aangeefstreep en cirkelrand). Verder werd er redelijk gefloten.

Conclusie:

Zowel de dames als de heren verliezen thuis met 2-1. We hadden eigenlijk het betere spel, maar toch weet Helden er met de 3 punten vandoor te gaan. Gelukkig hebben wij de wetenschap dat er goede jeugd aankomt.

Mannen, balen dat we geen punten gepakt hebben, maar aankomende zondag gaan we er weer vol tegenaan.

bron:vmhcbasko.nl