Zondag 14 December 2008 was een koude dag waarop Heren 1 een leuke maar ook zeer belangrijke inhaalwedstrijd moest spelen. Na een lange winternacht voor enkele spelers werd het veld toch goedgekeurd en werd er toch besloten om te gaan spelen. De opdracht was duidelijk ; er moest gewoon gewonnen worden, want alleen dan zouden we als winterkampioen vakantie vieren (dit natuurlijk omdat niet alle teams al de wedstrijden hebben ingehaald).

De dag begon rustig voor de spelers, er werd wat gedronken, gekletst en gelachen. Ook het veld was weer even wennen want het was wel iets harder dan normaal, maar na lekker ingespeeld te hebben was het toch echt tijd voor de wedstrijd. Wat al gauw opviel was dat er weer een zeer onverwachte maar toch grote opkomst was om naar onze laatste wedstrijd voor de vakantie te komen kijken.
De wedstrijd begon goed en fel aan de kant van Geldrop, de druk stond er goed op en Geldrop kon al meteen mooie kansen cre¸eren. De 1-0 kwam toch door de rechtermiddenvelder Dirk die met een solo bij de goal kwam en de bal er simpel in kon pushen. Daarna zijn er nog enkele kansen gemist zoals onder andere een grote kans voor Tom die voor open doel miste en Maarten die zijn harde sleep op de lat zag wegkaatsen en zo niet zijn bekroning kreeg voor een goede wedstrijd. Gelukkig kon onze snelle rechtsbuiten Tim een mooie bal wel in de goal krijgen waardoor we met 2-0 voorstonden.

De hele 1e helft had Melvin bijna geen bal gekregen maar toch kreeg ook son nog enkele kansen waarvan er 1 in ging; een goed geplaatste sleep ging langs de keeper en lijnstop en maakte de wedstrijd weer even spannend. Dit echter werd niet heel veel later weer ongedaan gemaakt door Dirk die zijn 2e van de wedstrijd scoorde door zowel een verdediger als de keeper op de achterlijn voorbij te spelen en in plaats van af te spelen toch nog maar eens zelf wilde scoren. De wedstrijd leek beslist kort voor rust toen Robbie na een hoop verwarring en gedoe in de cirkel met een zeer mooie backhandpush de bal in het net van de tegenstander kreeg 4-1.

In de 2e helft konden we helaas als team niet doorzetten wat we in de 1e helft voor elkaar kregen en dat was scoren en toch goed balbezit houden. We gingen wat meer alleen spelen en bij sommige was duidelijk te zien dat er een feestje was geweest de avond ervoor. Hierdoor kreeg Son toch nog de kans om terug te komen en het wederom spannend te maken, want ze scoorden 2 goals waardoor het 4-3 werd. Daarna is echter het slot weer goed op de deur gegooid door de verdediging.

Al met al een conditioneel zware maar mooie en belangrijke overwinning en natuurlijk niet te vergeten een mooi afscheid voor onze oud-aanvoerder en centrale verdediger Mark Geertsema die zijn laatste wedstrijd met Heren 1 voor een tijdje heeft gespeeld, want hij gaat eventjes de New Zealanders gek maken.

bron:hockey-geldrop.nl