Civicum uit, altijd lastig. Maar dit kwam grotendeels omdat het we deze zondag onszelf onnodig lastig hebben gemaakt.

Na duidelijke woorden van Erik in voorbereiding op deze wedstrijd, wisten we wat ons te doen stond om hier vandaag de 3 punten mee te nemen.

We begonnen redelijk sterk aan de wedstrijd, wat resulteerde in een bal die over links de cirkel binnen kwam en uit de kluts voor de voeten kwam van Tim Schutjes, die de bal netjes binnen wist te werken, 0-1. Vlak hierna wist Gijs de Haan nog een goede kans te creëren door een breedte pass te onderscheppen, maar deze werd door de keeper van Civicum goed gepareerd.

Maar na de 0-1 zakten we al snel wat meer in en kwam Civicum meer aan het hockeyen toe, onze goed spelende Luc “Hutch” Dijkstra onderschepte een aantal goede diepte-passes waardoor het eerste gevaar uit de aanvallen van Civicum gehaald kon worden. Maar toch wist Civicum uit een bal die vanaf rechts voorgegeven werd, eenvoudig de 1-1 aan te tekenen. Na wat kansen over en weer was dit ook de ruststand.

Ondanks de motiverende woorden in de rust, wisten we toch niet ons normale niveau te bereiken. Na een incidentje in de cirkel van Civicum, waarbij beide partijen niet vrijuit gingen, kwam Geldrop met 10 man te spelen. Dit zorgde toch voor wat onrust in het team. Een breedte pass in de verdediging kon onderschept worden, waarna de speler van Civicum de bal in de korte hoek binnen wist te schieten.

Toch wisten we nog een aantal goede kansen te creëren, uit een van die kansen kreeg onze topschutter Willem Eickholt de bal voor zijn voeten en wist hem met zijn backhand binnen te schieten.

Uit een strafcorner voor Civicum wisten ze, uit een variant, de 3-2 aan te tekenen. Hierna gingen we achterin de 1 op 1 spelen om hier toch nog met minimaal 1 punt naar huis te kunnen gaan. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Willem Eickholt die op wederom met een backhandje de bal, over de liggende keeper heen, binnen wist te schieten.

De 4-3 viel wederom uit een strafcorner, die rechts onderin laag werd binnengeschoten. In de laatste minuten waarin we zoveel mogelijk druk naar voren gaven, viel 2 minuten voor tijd vanuit een counter nog de 5-3.

Het zat ons deze wedstrijd niet mee, wat ons eigen spel betreft maar ook niet wat scheidsrechterlijke beslissingen betreft. We hebben aanstaande zondag, in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, tegen Son dan ook nog wat recht te zetten.

bron:hockey-geldrop.nl