Kwart voor één is er afgesproken om te verzamelen. Dames 1 is net begonnen en langs de kant staat iedereen al te praten over “het mosselfeest”. Iedereen heeft er zin in en dames 1 laat al snel blijken dat zij ook zin in een feestje hebben. Zij sluiten deze wedstrijd af met winst voor Horst! Niet alleen dames 1 maar ook heren 2 konden na de wedstrijd genieten van de welverdiende winst. Het bericht was duidelijk Heren 1 van Horst moest winnen om er een echt knalfeest van te maken.

14:30 Start van de wedstrijd. Civicum begint redelijk sterk. Ze creëren een aantal kleinere kansen en daarmee lijken zij duidelijk te willen maken dat zij gebrand zijn om Horst ‘proberen’ te verslaan. Horst begint wat minder sterk maar pakt dit al vrij vroeg in de wedstrijd op. Na 10 minuten gespeeld te hebben creëert Horst een aantal kansen. Een van die kansen is een lange corner. Deze wordt kort gespeeld naar Koen. Koen geeft een lange klap voor de goal en na een mislukt tip/aanname van Luuk komt de bal bij Tim in de stick. Tim had bij dames 1 al gezien dat je niks op de backhand moet proberen, vandaar dat hij keurig wegdraait en de keeper op de grond achter zich laat. Hierdoor staat hij voor een leeg doel en uiteraard mist onze spits dit soort ballen niet! 1-0!

Horst heeft er erg veel zin in en toont erg veel power maar ze beseffen ook dat ze er nog niet zijn! Daarom blijven ze doorvechten en dit lijd tot een straf corner. Deze zijn de afgelopen wedstrijden (op 1 na dan) zeer goed verlopen en eigenlijk mag het al wel duidelijk zijn dat deze in het netje beland! Dus zo gezegd zo gedaan. De bal word gestopt, Koen sleept en ja…… 2-0!

Toch geeft Civicum de moet niet op en blijft doorstormen. Niet alleen met de monden maar ook op het gebied van hockey. Zijn blijven kleinere kansen creëren en uiteindelijk krijgen ze een strafcorner mee. Deze word gestopt en ingeslagen. Juul lijkt de bal keurig te stoppen maar helaas. De bal rolt rustig door de benen van Tony en hierdoor komt de stand op 2-1.

Ondanks het doelpunt lijkt er geen verschil qua spel. Horst wil winnen en wil er alles op zetten om dit voor elkaar te krijgen. Deze kracht levert niet alleen doelpunten voor Horst op maar ook gele kaarten voor Civicum. Zij krijgen over de hele wedstrijd maar liefst 2 gele kaarten. 1 voor praten en 1 voor ‘intensief contact/ geweld’ tegen Koen.

Hier maakt Horst dan ook gebruik van en blijft kansen creëren. Er komt weder-om vanuit de hoek een lange klap voor de goal. Deze komt op de backhand van 2 mensen van Horst. De eerste spits mist de bal en laat hem lopen. Gelukkig stond Jagber nog achter deze spits en hij maakt “met de backhand” een harde klap en de bal eindigt in het netje. (3-1). Snel daar achteraan word er nog een strafcorner voor Horst versierd en deze word weer goed aangespeeld. Goed gestopt en perfect op doel gesleept door Koen. Hierdoor staat Horst voor met 4-1. Civicum slaat snel terug en krijgt een strafcorner. Deze wordt weer ingeslagen en weer komt hij op de stik van Juul. Helaas was het een irritante stuiterbal en hierdoor staat de stand toch op 4-2. Dit is dan ook de eindstand.

bron:hch-heren1.nl