Wat een wedstrijd, ontzettend spannend tot de laatste minuut.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was van te voren al duidelijk. Deurne had namelijk de minste goals tegen en we begrijpen nu ook waarom. Ze hebben een uitstekende keeper.

Ik gaf in de voorbespreking aan; dat we vanuit een goede organisatie en met veel discipline moesten hockeyen.

Het eerste fluitsignaal klonk en we creëerden eigenlijk meteen een aantal kansjes. Maar toch was het Deurne die in de 15e minuut een strafbal kreeg. Maar we hebben natuurlijk onze youngster JanWillem, die nu ook weer de strafbal (3e op rij) pareerde. Het lijkt wel een kwaliteit te worden.

Tien minuten later kregen wij ook een strafbal, maar helaas wist Thijs deze niet te verzilveren. Vijf minuten voor rust had Roel een goede actie en kon Bas, die goed mee op gekomen was, de 1-0 te maken. (Bas, bij deze, je staat in het verslag!)

Vlak voor rust, had Ruud ook nog een geweldige actie, maar stuitte toch weer op die uitstekende keeper.

We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft bleef het een moeizame wedstrijd, we konden die tweede goal niet maken.

Het was zelfs Deurne wat, in de 60e minuut, de aansluiting vond door middel van een prachtig backhandschot in de kruising.

De laatste 10 minuten bleven we er vol voor gaan om toch drie punten binnen te halen.

Dit leek te lukken, want we kregen een tweede strafbal. Maar dit was de wedstrijd van de gemiste strafballen, en dit keer miste Ruud.

Maar 1 minuut vóór tijd, was het Rowan die na een actie over links Thijs in stelling kon brengen voor de 2-1. De drie punten waren binnen, een zwaar bevochten zege.

Conclusie: Deurne is (in mijn ogen) een hele goede tegenstander met veel verdedigende kwaliteiten. Eigenlijk vind ik hen de beste tegenstander tot nu toe.

Ik vind wel dat we verdiend gewonnen hadden, we hadden meer cirkelpenetraties en meer balbezit. Fantastisch dat we deze wedstrijd gewonnen hebben.

Sander en Max moeten nog even hun statistieken (onnodig balverlies en rendement vrije slagen) uitrekenen, deze volgen nog.

bron:vmhcbasko.nl