Na een zwaarbevochten overwinning vorige week in Kerkrade, mochten we deze keer naar Geldrop afreizen om te proberen onze koppositie vast te houden. En met een overwinning zouden we zelfs afstand kunnen nemen van Geldrop, dat 1 punt op ons achterloopt.
Na een korte bespreking op de club en een kleine 3 kwartier rijden (een half uur op het rijtempo van Bram S.) kwamen we aan in het altijd gezellige Geldrop. Ze hadden zelfs een heus Halloween feest georganiseerd voor ons eigen monster Jeroen. Maar voor we een klein feestje konden gaan vieren, zou er eerst gewonnen moeten worden. Dit is al jaren lastig voor Heren 1 in Geldrop en ook vandaag zou het zeker niet makkelijk worden. De wedstrijd dan maar.
We begonnen erg mat aan de wedstrijd, het leek er totaal niet op dat we punten wilden gaan pakken. Geldrop zette ons vanaf het begin onder druk en kregen al snel enkele strafcorners. Uit een van deze strafcorners kwam een strafbal. Dit omdat een van ons in plaats van met de stick, de bal met de voet van de lijn haalde. Tony zat in de goede hoek en raakte de bal ook nog, maar kon de 1 - 0 niet voorkomen. Ook na deze mentale tik gingen we niet beter spelen. Geldrop bleef drukken en bleef kansen krijgen. Gelukkig hebben we onze Ierse international die ons op de been hield. Ruststand, 1 - 0.
Onze interim coach Wouter had 5 aandachtspunten in de rust om de wedstrijd nog om te laten slaan. Maar bij enkelen ontbrak het vooral aan inzet.
Na het fluitsignaal voor de tweede helft stond er een heel ander Horst op het veld. Het was niet Geldrop dat ons onder druk zette, maar andersom, zoals het hoort. We kregen enkele kleine kansen en daarna volgde een strafcorner. Een mooie gelegenheid om de stand gelijk te trekken. Maar helaas werd deze naast gepusht. Geldrop nam de uitslag snel, counterde, en verdiende een strafcorner. En tot ergernis van iedereen ging deze er wel in. 2 - 0. Nu werd het wel erg moeilijk voor ons om nog 3 punten mee naar huis te nemen. Al helemaal toen de scheidsrechter (beiden floten overigens een keurige wedstrijd) een strafcorner toekende aan Geldrop voor een keurige, verdedigende actie van Jeroen. En als dan ook nog de 3 - 0 valt, is er nog maar weinig te halen. Maar na de 3 - 0 werden we allemaal nog een stuk feller en kregen we enkele strafcorners. Uit de 3e strafcorner werd eindelijk rendement gehaald, een strafbal. Dit omdat een speler van Geldrop de bal onreglementair de bal van de lijn haalde. Deze keer mocht Per aanleggen voor dit klusje. Gelukkig wist hij het net voor ons wel te vinden en zo konden onze meegereisde supporters ook nog een keer juichen. We bleven Geldrop onder druk zetten, maar uit een counter konden zij, tot overmaat van ramp, de 4 - 1 maken. Ook daarna kregen we nog enkele kansen en corners, maar deze wilden er allen helaas niet in. Eindstand, 4 - 1. Na een dramatische 1e helft, konden we terugkijken op een goede 2e helft en vooral daar vertrouwen uit putten naar de volgende wedstrijd.
Na de wedstrijd was het evengoed wel gezellig in Geldrop. Er solliciteerde zelfs een vrouw naar de functie van coach bij Heren 1. Maar aangezien ze het alleen over het “mutsje” van Juul kan hebben, hebben we dit aanbod toch maar afgeslagen.
We hopen dat jullie, voordat het mosselfeest begint, ons allen komen aanmoedigen om 14.30 uur op sportpark “de Oude Lind”.