Je ziet maar weer, het belangrijkste is om optijd te vertrekken. Als er dan iets mis gaat, bijvoorbeeld; Roel die Roermond zoekt via Venlo en Thijs die in de file beland, is er alsnog voldoende tijd.

De warming up bestond uit een verkenningstocht in omgeving van het hockeyveld van Concordia en beide teams konden maar een krote tijd op het veld warmspelen.

De wedstrijd was amper een minuut begonnen of we kregen al een strafbal tegen (terecht overigens). Deze werd uitstekend dor JanWillem gestopt, dit is al de tweede, en hij hield ons daarmee in de wedstrijd. Na 5 minuten dachten we op 0-1 vóór te komen, maar de scheidsrechter keurde om onduidelijke redenen deze goal af.

In de 28e minuut was het dan wel raak, Michiel (net voor Dirk ingevallen) scoorde met zijn forehand uit een assist van Thijs. Deze goal kon de scheids moeilijk afkeuren. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

Na twee minuten in de 2e helft, kwam Concordia gelijk op 1-1 uit een strafcorner. Meteen daarna, 39e minuut, wist Ruud na een prachtige actie over rechts, Thijs in stelling te brengen. 1-2 vóór. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Concordia wist echter op 2-2 te komen. Hun beste man maakte een fraaie solo, en scoorde met een backhand vanaf de rand cirkel. Even later was het Thijs die fantastisch een bal in de goal tipte (uit een strakke pass van Has).

Helaas had de scheidsrechter op de andere helft gezien (hij stond op zijn eigen 23 m lijn. ), dat Thijs buiten de cirkel stond. We vonden het allemaal heel knap, dat hij het van die afstand kon zien. We voelde aan alles, dat Concordia moest winnen.

Thijs pakt met een cleane steal net binnen de 23 meter de bal waarbij deze zelfs op de voet van de Concoridaspeler komt. Uiteraard krijgen we hiervoor een strafcorner tegen. Deze gaat erin en we verliezen (onterecht) met 3-2.

De wijsheid van Cruijf: “ Als je maar meer scoort dan je tegenstander, dan win je” gaat bij Concordia in ieder geval niet op. In de 40 jaar dat ik hockey, heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Drie cruciale momenten, waarbij je als team ongelofelijk belazerd wordt. Twee verklede clowns met een ONVZ- shirt, pretenderen Bondsscheidsrechters te zijn.

Jammer dat onze goede reeks zo onderbroken moet worden. Een terecht verlies kan ik gemakkelijk accepteren maar zo bedonderd worden is erg onsportief.

Maar mannen, ik ben trots op jullie, er zijn geen kaarten gevallen aan onze kant. Jullie zijn, als team, goed blijven werken.

Vanavond weer hard trainen en zondag gaan we proberen onze goede reeks weer op te pakken.

bron:vmhcbasko.nl