Deze week staat de uit wedstrijd tegen Kerkrade op het programma. Het team staat momenteel onderaan staat, maar het is evengoed de moeite waard om scherp te blijven hockeyen. Voordat we de lange rit naar onze zuid-limburgse tegenstanders maken, kijken we in Horst de wedstrijd van Heren 2 tegen Den Bosch. Hierna volgt in de Klep onze bespreking, waarin duidelijk naar voren komt dat het spel van de wedstrijd hoofdzaak is en discussies over randzaken in en rondom de wedstrijd vermeden moeten worden. Dit als hoofddoel en de andere belangrijke puntjes die op de i worden gezet door onze Wouter, rijden we naar het Zuiden van het land. Na een aantal omwegen, komen we uiteindelijk in Kerkrade aan.

De afslag van Kerkrade wordt tot onze verbazing, strak in de stick van onze verdediging gespeeld. DeDstrak in de stick van onze verdediging gepast. ons in geleverd en pijtig genoeg de wedstrijd hoofdzaak is en discussies over verwachte druk die je dan zou gaan zetten word niet optimaal uitgevoerd, hierdoor kunnen wij meteen in het begin van de wedstrijd al ons spel gaan maken. De tegenstander geeft ons hier de ruimte voor, door zichzelf te laten inzakken. De bal komt meerdere malen in de cirkel terecht, waardoor de tegenstanders het aardig benauwd krijgen. De verdiende starfcorners of vrije slagen buiten de cirkel staan op de loer. Door zo nu en dan de bal terug te spelen naar onze verdediging, houden we de eerste helft veel balbezit. Uiteindelijk door een goed doorgezette actie in de cirkel, krijgen we een strafcorner. De bal wordt goed klaar gelegd voor Koen die de bal met een subtiele sleeppush via de keeper in het linker zijnet brengt. Dit doelpunt komt al vrij vroeg in de wedstrijd, waardoor we met meer zekerheid het spel kunnen voortzetten. De tegenstander komt in het begin van de wedstrijd nog met een gevaarlijke counter aanzetten, hierdoor komt een aanvaller oog in oog te staan met onze doelman Tony. De bal wordt afgelegd naar een andere opkomende aanvaller, maar deze pass wordt goed ingeschat en onderschept door Tony.

Tien minuten voor de rust krijgen wij onze derde vrije slag buiten de cirkel. Deze wordt snel genomen. Kerkrade die niet alert reageert op deze slag van een van onze aanvallers, creëert zo voor ons de mogelijkheid om de bal rond de strafbalstip te krijgen. Luuk die daar op de juiste plek staat, slaat de bal zonder twijfel op doel. De keeper kan deze slag niet meer blokken, waardoor wij ons tweede doelpunt maken.

Tijdens de rust wordt het weer slechter, waardoor we genoodzaakt zijn om de bespreking in de dug-out te houden. Al met al een zeer positieve eerste helft, maar toch zijn acceptatie en rendement voor de tweede helft de belangrijkste aandachtspunten. Verder nog de tip voor onze halfs om in verdedigend opzicht de lijnen langs het veld goed dicht te zetten. Met deze woorden betreden we de tweede helft. Waar wij met ons eigen spel verder gaan, zijn het de spelers van de thuisploeg die onderling last hebben van kleine irritaties. Kerkrade komt in de tweede helft nog een paar keer in onze cirkel, wat leidt tot een strafcorner. De strafcorners zijn niet overtuigend en de vijf in ons doel zijn adequaat en houden ons doel schoon. Per komt nog eens op volle snelheid de cirkel van de tegenstander in, waarop de keeper Per raakt in plaats van de bal. De aanval wordt duidelijk belemmerd, het gevolg is een strafbal. Deze strafbal wordt door Jagber genomen. De bal wordt geplaatst rechts half hoog, maar spijtig genoeg kan de keeper de bal onderscheppen met zijn hand. Op het einde van de tweede helft zetten we nog eens druk op de tegenstanders, hieruit komt de bal recht voor Juul te liggen, die vervolgens naar de bal springt en vanuit de lucht de bal op doel slaat. Deze actie bekroonde onze wedstrijd met de drie nul. Een aantal minuten na dit doelpunt eindigt de scheidsrechter de wedstrijd. Hierdoor kan de laatste actie van de tegenstander niet meer voortgezet worden. De drie punten hebben we binnengesleept en met een gerust hart verlaten we het veld. Nu kunnen we ons gaan richten op de wedstrijd van Geldrop die we volgende week uitspelen.

Gegroet uw Heren 1

bron:hch-heren1.nl