We vertrokken om 13.00 vanuit Geldrop naar Best, onze tegenstander voor vandaag.

De sfeer zat er na de teambespreking goed in en met overtuiging begonnen we aan de wedstrijd. Al vrij snel was het duidelijk wie de baas was op de velden bij Best en dat waren wij! We domineerden de wedstrijd en kwamen met snel en slim spel geregeld langs de verdediging. De eerste goal kwam tot stand uit een mooie aanval over links, waarna Gijs en Willem met mooi combinatiespel de keeper passeerden (1-0 op naam van Gijs). De 2e en 3e goal (via Tom en Willem) vielen ook in de eerste helft en Best mocht van geluk spreken dat het daarbij was gebleven.

In de rust waren de woorden van Erik lovend, maar behoedde hij ons voor een terugslag in de tweede helft (we moesten druk blijven geven en ons goede spel doorzetten). We kwamen sterk uit de rust en zetten Best vanaf de eerste minuut weer onder druk. Na ruim tien minuten kregen we een strafcorner die door onze sleepkoning Maarten v/d Harst (oed gedaan van Tim trouwens) op een schitterende manier werd benut. We dachten na de 4e goal de wedstrijd freewheelend uit te kunnen spelen, maar dit pakte anders uit. Ondanks de coaching vanaf de zijkant oogde iedereen wat verzwakt.

Dat kwam ook terug in het spel doordat we steeds meer de duels opzochten i.p.v. het snelle combinatie spel van voor en net na de rust. We gaven Best de kans het spel naar zich toe te trekken, hier maakte zij dankbaar gebruik van en scoorden 3 goals in 15 minuten tijd. Al met al een sterke en dominerende eerste 50 minuten waarin we eigenlijk geen kans weg gaven, veel kansen creëerden en er 4 scoorden, maar het ontbrak ons aan kracht om dat spel de laatste 20 minuten door te zetten. De balans opmakend: een dik verdiende overwinning, en daar gaat het uiteindelijk om, maar we zullen hard moeten werken aan een constanter spelverloop.

bron:hockey-geldrop.nl