Na een vrije (hockey)week, waarin er een rustmoment zat en waarbij we een gezellig feest hadden bij Roel, was het tijd om onze aandacht weer te leggen op punten pakken. Na drie intensieve trainingen, waarin we met z’n allen heel hard gewerkt hebben, voelden we ons klaar voor deze wedstrijd. De doelstelling van deze week was: De punten op Basko te houden, zodat we aansluiting zouden houden met de top. Alleen op deze manier zouden we boven Son komen en daarbij een plaats(je) stijgen.

Een fotoshoot op de prachtige lokatie beachveld 3, die met de nodige strubbelingen verliep: een model met sterallures en een model dat zoek was. Het lukte de vader van Michiel toch om iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen. Basko Heren 1 was eindelijk klaar om de warming-up te starten. Na deze goede voorbereiding konden we eindelijk beginnen. Na een slechte tweede pass van Son was er het eerste balcontact voor Basko. Dit resulteerde meteen in een goal: Rowan tipte de bal na een assist van Thijs. De toon was gezet, het stond 1-0 voor. Na 5 minuten goed veldspel en veel balbezit kregen we een strafcorner. Thijs sloeg de bal als vanouds fantastisch hard in de onderhoek, 2-0. Thijs, we hebben er in deze competitie lang op moeten wachten ;). Het veldoverwicht was indrukwekkend en in de 21ste minuut werd het beloond met de 3-0. Het was weer Thijs; die de bal diagonaal in de kruising pushte. Vlak voor rust was het Rowan die na een goede actie Bob in staat stelde de 4-0 te scoren. Met een luxe 4-0 voorsprong gingen we de kleedkamer in.

We kunnen deze eerste helft samenvatten als: De beste helft die we deze competitie hebben gespeeld. Ik zag hele mooie hockeymomenten en herkende dingen uit trainingen. We hebben als team met heel veel discipline gespeeld, met veel tempo en met snelle combinaties waren we heer en meester van veld1. Mijn complimenten hiervoor.

Een droomstart in de tweede helft: We maakten in de 36e minuut de 5-0. Door een snelle omschakeling wist Thijs, Ruud te vinden. Vrij kort erna kon Son counteren door een foutieve pass. Jan-Willem stond 1 tegen 1 maar de speler van Son wist dit goed uit te spelen, 5-1. Er sloop wat onrust in ons spel. Son kreeg een strafcorner, die ze wisten te benutten, 5-2. Helaas bleven we onrustig aan de bal en kreeg Son vleugels... Zij hadden niets meer te verliezen en bleven hard werken. Wij wisten onze rust niet te herpakken. Het werd zelfs 5-3 vanwege een dekkingsfout. Son wist hierdoor te scoren met een backhand goal. Dit was de einduitslag: 5-3. We hebben weer meer gescoord dan we tegenkregen, dus de punten zijn binnen. Dit zorgt ervoor dat we nu op een gedeeld 7e -8e plaats staan (op doelsaldo).

Conclusie: Een fantastische eerste helft waarin we hebben laten zien; erg goed te kunnen hockeyen. Een tweede helft waarin we het niveau niet konden vasthouden, we liepen individueel teveel met de bal en speelden met minder discipline. Door eigen fouten, helpen we de tegenstander weer in de wedstrijd en maken we het onszelf moeilijk. Misschien is het goed dat dit gebeurt, omdat we nu (vroeg in de competitie) nog kunnen leren van deze fouten. Een wedstrijd is pas gespeeld na 70 minuten (en niet na 35).

bron:vmhcbasko.nl