De voorbereiding op deze wedstrijd begon vrijdagavond tijdens de training al. We hadden bewust getraind op het trage 3e veld bij Basko. Zodat we niet teveel moeite zouden hebben met de omschakeling van snel(semi)veld naar traag(zand)veld. Civicum heeft een semi-waterveld, het probleem is alleen dat er geen sproei-installatie is. Terwijl Cuijk toch echt aan de Maas ligt, maar ik begreep dat daar nog voor gezorgd wordt.

Voor de wedstrijd hebben we afgesproken, dat we de eerste 5 minuten rustig zouden spelen, zodat we in de wedstrijd zouden kunnen groeien en vervolgens maximale druk konden uitoefenen op Civicum. De wedstrijd ging redelijk gelijk op maar we kregen toch al snel goede kansen. Een rebound bij een strafcorner werd door Dirk lekker op zijn stick gepakt en achter de keeper gewerkt, 0-1. 10 minuten later was het Roel die voor de 0-2 zorgde. Vlak voor rust, was het Thijs die goed overzicht hield en zag dat Roel er beter voorstond zodat de keeper kansloos was, 0-3. Wat ik zeker nog moet vermelden is dat Wesley echt een fantastische reflex had en met zijn klomp de bal goed uit de hoek wist te houden. Hierdoor konden we de rust in met 0-3 voor ons.

We stonden als team prima te hockeyen. We hadden goede hockeymomenten en op het juiste moment hielden we rust aan de bal. Zodat we met veel vertrouwen de wedstrijd uit konden spelen.

Halverwege de tweede helft wist Rowan uit een vrije slag van Thijs, de 4-0 binnen te tippen. Civicum ging nog wel veel druk zetten, zodat we toch nog wel wat onrustig gingen spelen. Dit resulteerde in een vrije slag randcirkel. Civicum wist hieruit te scoren, zonder dat één van hun spelers de bal had aangeraakt, de scheidsrechter (die ‘t verste weg stond) besliste 1-4.

Vervolgens wisten wij met een snelle counter, waarbij Wouther knap Roel wist te vinden zodat hij de wedstrijd kon beslissen met 1-5.

bron:vmhcbasko.nl