Na het teleurstellende resultaat van de vorige wedstrijd moest Helden vandaag aantreden tegen het immer lastige Horst. H1 moest vandaag twee spelers (Pieter en Jonathan) missen vanwege blessures. Gelukkig hebben we goede reserves die dit op kunnen vangen.

Na een strafcorner voor Horst stond Helden al vrij snel op een achterstand. (0-1) Een gelijkmaker kwam pas na verschillende geweldige kansen voor Helden. Een tip-in van Gillian mislukte ternauwernood. Pas na een voorzet kon Ben de gelijkmaker scoren. (1-1) Keeper Bart kon nog een mooi genomen stafcorner van Horst stoppen. Tijdens de eerste helft raakte ook Dennis, die hard heeft gewerkt, licht geblesseerd maar kon in de loop van de tweede helft toch weer verder spelen.

De tweede helft waren Joost en Don de dragers van het team. Met name Don die verschillende counters van Horst wist op te vangen. Horst die al rap met 1-2 voorstond werd steeds gevaarlijker. Ties moest een keer de bal stoppen nadat onze keeper gepasseerd was. Na 15 minuten spelen in de tweede helft was Helden toch de sterkere. Met goed opgebouwde aanvallen kwamen er verschillende mogelijkheden om te scoren. Don stond vaak aan de basis van deze aanvallen. Het duurde toch tamelijk lang voordat Ruud de gelijkmaker kon intikken.(2-2)

Een bewogen wedstrijd vandaag. Twee keer na een achterstand langszij komen laat zien dat er in deze poule niets cadeau wordt gegeven.

bron:mhchelden.nl

Na het succes van twee weken geleden tegen Best, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Helden op het programma. Hoewel wij een weekje rust hadden gehad om van het heerlijke pinksterweekend te genieten, wisten wij dat dit een hele zware wedstrijd zou gaan worden. Vorig jaar hebben wij in Helden ook de punten laten liggen en het is altijd lastig geweest voor Horst om uit in Helden te kunnen winnen. Helden is een tegenstander die tegen Horst altijd bereid is een tandje feller te vechten om niet onder te hoeven doen voor het grote broertje in de streek: Horst. Ook deze keer was het Helden dat het felste uit de startblokken kwam en dat de eerst kansen kreeg. Door degelijk verdedigen en goed keeperswerk bleef een doelpunt voor de thuisploeg echter uit. Horst pakte langzaam de grip op de wedstrijd terug en na een goed uitgevoerde aanval kon Per, vrij in de cirkel, vernietigend de 1-0 binnen schieten. Tot aan de rust kwamen beide teams niet meer tot scoren en dus gingen wij met een krappe voorsprong de rust in. In de tweede helft bleef Helden Horst in de verdediging drukken, maar de enige echte kansen kwamen uit de vele, eenvoudig verkregen, strafcorners. De Horster verdediging bleef echter overeind tot 10 minuten voor het einde Helden uit een strafcorner de 1-1 in sloeg. Horst kreeg ook nog 2 strafcorners in de tweede helft, maar de eindscore was bepaald. 1-1 was de einduitslag waarover de gevoelens verdeeld waren. Enerzijds was dit het beste resultaat in 2 jaar dat wij uit in Helden hebben neergezet; anderzijds was het jammer dat net die ene dubieuze strafcorner, die volgens sommigen ook nog te vroeg werd genomen, voor het enige doelpunt van Helden zorgde. Over het algemeen heerste er toch wel een tevreden gevoel over de wedstrijd, aangezien er flink gevochten was gedurende de hele wedstrijd en wij konden dus gerust en voldaan aan het bier. Volgende week zien wij u allen graag weer aan de zijlijn tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Oirschot. Dit beloofd weer een spannende pot te worden aangezien er wellicht voor Oirschot nog wat op het spel staat en wij ook nog iets recht te zetten hebben tegen Oirschot.