De eerste vijf minuten startte Helden veelbelovend. Na een foutje van de verdediging was het toch Kerkrade dat scoorde (1-0). In de achtste minuut kwam gelukkig de gelijkmaker van Jonas, via een voorzet van Ambrose na een mooie scoop van Joost (1-1).

Helden liet zich, ondanks het sterkere spel, af en toe in de luren leggen door de Zuid-Limburgers. Helden kon enkele strafcorners en kansen niet verzilveren en daardoor bleef de stand bij de rust 1-1.

In de tweede helft was Helden weer de sterkere. Het spel was echter niet secuur genoeg, te weinig concentratie en net te langzaam om tot scoren te komen. In de 45e minuut miste Ben een doelpoging. Daarna kwamen nog enkele gevaarlijke momenten in de buurt van het Kerkraadse doel. De goedekeeper van Kerkrade had eveneens een belangrijk aandeel in het stoppen van de Heldense doelpogingen.

Eindelijk in de 66e minuut kwam de winnende treffer van Jonas (1-2). Het bezoekende publiek uit Helden kon opgelucht ademhalen na het eindsignaal. Een moeizame maar verdiende overwinning.

bron:mhchelden.nl