Afgelopen stond de derby tegen Blerick op het programma. De historie leert ons dat we kwalitatief meestal beter zijn, maar het altijd moeilijk hebben tegen deze tegenstander. Daarbij opgeteld dat we deze week, voor ons doen, niet geweldig hebben getraind, waren deze puntjes nog niet binnen.

We hadden in Horst al besproken wat ons strijdplan zou zijn. In Blerick aangekomen hadden we nog genoeg tijd om de sokken aan te trekken en vervolgens kon er met de warming-up begonnen worden.

Fel en lekker natgeregend door de sproeiinstallatie begonnen we sterk aan de wedstrijd. Al na enkele minuten kon tim vrij in de cirkel aanleggen en scoorde het eerste doelpunt van Horst deze competitie: 0-1. dat werkte bevrijdend en iedereen schakelde nog een tandje door. Zodoende bleven we goed doordrukken en de combinaties zoeken. In een scrimmage bleef de bal voor onze nieuwe venrayse aanwinst liggen. Dat hij de eigenschap “goaltje erin frommelen” bezit was in de oefenwedstrijden al bewezen, maar nu kon ook bram H zijn eerste doelpunt bijschrijven. 0-2 ruststand.

De thee werd wederom vergezeld door een sproeiprogramma, dus we hadden flink wat tijd om op adem te komen en het plan voor de tweede helft uiteen te zetten. De rust had Blerick schijnbaar goed gedaan, want zij waren het die in de tweede helft de score openden door middel van een strafcorner: 1:2.

Nog steeds hadden wij het betere van het spel, maar zoals bekend is kunnen we het ons soms zelf erg moeilijk maken. Gelukkig werd halverwege de tweede helft een strafcorner omgezet in een strafbal omdat Jagber omver werd gelopen. Hij wilde deze actie graag zelf verzilveren, om zo de wedstrijd op slot te zetten, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Dat Horst gegroeid is bleek wel uit het feit dat we niet de kopjes lieten hangen en de 2-2 over ons lieten vallen. Nee, door te blijven knokken kwam uiteindelijk Per in balbezit achter de Blerickse verdediging. Hij hield goed het overzicht en speelde de bal op Jagber die zo toch nog de 1-3 kon maken. Het leek alsof Blerick nu wel gebroken was, maar dat was pas echt duidelijk nadat Juul uit een strafcorner de 1-4 binnensleepte.

Al met al een goede overwinning. Door met elkaar en voor elkaar te blijven knokken hebben we dit afgedwongen. Daarbij was het ook erg fijn om te zien dat er meer publiek van Horst dan van Blerick bij dit uitduel aanwezig was!