Dat Best een geduchte tegenstander zou worden, had ik al gezien op het Donkey Toernooi. Het eerste kwartier van de eerste helft ging redelijk gelijk op, ook al kwam Best, vroeg op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. De rest van de eerste helft hadden we voortdurend het initiatief en overwicht. We kregen ook goede kansen ( of “mogelijkheden” om met van Gaal te spreken). We konden helaas niet scoren.

In de rust hebben we afgesproken met heel veel druk naar voren te spelen. Wil je gelijk komen of winnen, dan heeft afwachten geen zin.

In de tweede helft speelden we voornamelijk op de helft van Best. Helaas loop je de kans om een counter om je oren te krijgen, wat dan ook gebeurde, 2-0.

Wat dat betreft leek deze wedstrijd een kopie van die van vorige week. Voortdurend spelen op de helft van de tegenstander, kansen creëren, strafcorners krijgen maar niet kunnen scoren.

Ik kan jullie als team alleen maar prijzen voor de enorme inzet en werklust die ik deze wedstrijd heb gezien. Ook fraaie hockeymomenten, mooie kaatsballen en prachtige acties. Ook van de toeschouwers hoorde ik, dat ze genoten hadden van jullie mooie spel en werklust. Er zijn nog veel punten voor verbetering vatbaar, daar zullen we de komende tijd heel hard op trainen. Maar het kan niet zo zijn, dat we alleen maar pech blijven hebben en steeds maar verliezen. De punten moeten gaan komen.

bron:vmhcbasko.nl