Heren 1 opende vandaag het seizoen tegen Basko. Het vorige seizoen moest Helden hiertegen twee keer het onderspit delven.

De voorbereidingen in Engeland hebben z’n vruchten afgeworpen. Achterin rust en voorin druk bij balbezit. Vooral in de eerste helft speelde H1 beheerst en verstandig.

Na een stafcorner voor Basko kon Jonathan, in de 7e minuut, na een geweldige counter via Dennis scoren. (1-0) Enkele minuten later werd er na een mooie aanval wederom de bal door Jonas in het net geplaatst.(2-0) Een strafbal, na een overtreding tegen Dennis, genomen door Ambrose, werd door de keeper gestopt. Helden kon na een strafcorner van Basko weer met een zeer snelle counter scoren.(3-0) Op de valreep voor rust wist Basko het doelsaldo nog te veranderen in een 3-1.

Na de rust veranderde Basko van tactiek. Ze wilden duidelijk de achterstand inhalen. Deze zeer grote druk zorgde voor enkele heel gevaarlijke momenten voor de Heldense verdediging. Zelfs een keer de bal tegen de lat. Helden verviel tijdens deze aanvallen enkele keren in het oude spel. Ook Ruud moest weer een keer zijn reddende stick op de doellijn gebruiken. Maar H1 hield stand.

De strafcorner net voor het eindsignaal voor Helden veranderde ook niets aan het resultaat van voor de rust. Deze werd net te hoog ingeschoten.

bron:mhchelden.nl

Vol goede moed vertrokken we naar Helden-Panningen. Na een zware en serieuze voorbereiding ging nu het echte werk beginnen.

De eerste 5 minuten zagen er veelbelovend uit. We kregen onze eerste strafcorner. Deze werd door Helden goed verwerkt en hierdoor wist Helden snel te counteren met succes. De 1-0 tegen was een feit. Vrij kort erna, opnieuw een counter. Ook dit resulteerde in een doelpunt, 2-0 achter.

Deze achterstand bracht onrust in het team. Toch bleven er wel kansen komen, we kregen opnieuw een strafcorner die voor aansluiting kon zorgen. De 1-2 over rechts werd uitstekend uitgevoerd, helaas mislukte de afronding. Een aanval door het midden bracht Helden op een 3-0 voorsprong. Gelukkig wist Ruud net voor rust met een mooi schot de 3-1 te scoren.

In de rust werd aangegeven dat we niets meer te verliezen hadden. We zouden full-press gaan spelen om Helden volledig onder druk te zetten.

De tweede helft hebben we Helden goed vast kunnen zetten. Met slechts één counter zijn ze nog op onze helft geweest. Hieruit volgde een strafbal. Deze wist onze youngster Jan-Willem goed te pareren. Hierdoor bleef het 3-1.

bron:vmhcbasko.nl