Gezien de resultaten in de afgelopen paar wedstrijden kun je stellen dat Drunen en HCPM aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Je kon zien dat Peel&Maas aan het lijnspel heeft gewerkt. Het klopte vandaag allemaal wat beter. Drunen begon met druk te zetten, maar HCPM wist het goed onder controle te houden. Net toen Heren1 goed grip op het spel kreeg, wist Drunen met 0-1 voor te komen door een haarscherp genomen strafcorner.

HCPM liet het er niet bij zitten. Dennis Zegers creëerde een kans door een pass te geven aan Pieter de Vries die net miste.

Na rust was het Daniel de Wit die de gelijkmaker wist te scoren. (1-1) Ons team kreeg hierdoor zichtbaar meer zelfvertrouwen, wat goed aan het spel te zien was. Rein Jacobs leidde een mooie voorzet in van Daniel de Wit aan Gillian Lustermans die de 2-1 kon intikken.

Drunen wist dat het alles op alles moest zetten om toch minimaal de punten te delen. Met alle veldspelers vaak op de helft van HCPM konden onze mannen goed stand houden. Na een keer goed uitverdedigen kreeg Rein Jacobs nog een scorekans die merkwaardig mislukte voor de doellijn.

HCPM kan terug zien op een mooie spannende wedstrijd, waarbij de trainingen en lessen uit de vorige partijen hun vruchten beginnen af te werpen.

Een prima resultaat voor een team met zoveel jonge en nieuwe spelers.

bron: hchelden.nl/heren1

Na een speurtocht van precies een week is de Drunen-H1-wedstrijdverslag-typmachine weer gevonden en gelijk geprepareerd voor weer een scherpe analyse van de gebeurtenissen op zondag. De sfeer zat er goed in, na de sprankelende 7-3 overwinning van vorige week tegen Best. Eindelijk resulteerde het veldoverwicht in uitgespeelde kansen, werden er strafcorners behaald en benut, en scoorden we weer eens veel doelpunten. Afgelopen zondag stond een van de hekkensluiters van Poule D op het programma en gingen we op bezoek bij de nieuwe Limburgse vereniging Peel & Maas. Ook al klinkt Peel & Maas net zo slecht als Bilyaletdinov, het is deze mannen toch gelukt om 3 dure punten af te pakken van Drunen.

In de stortregen begonnen we aan de wedstrijd met volle druk op de tegenstander. 10 minuten lang verstoorden we hun opbouw en gingen we op zoek naar een snelle treffer. Het resulteerde in een paar goede kansen: Wouter schiet met zijn backhand 10 centimeter naast het aluminium en ook Jasper duwt 2 minuten later de bal naast. Na bijna de gehele eerste 35 minuten op hun helft te hebben gehockeyd, krijgen we vlak voor rust onze eerste strafcorner. De sleep van Jasper zit er goed in en hij zorgt voor opluchting door Drunen op een 1-0 voorsprong te zetten. Peel & Maas is ondertussen twee keer gevaarlijk geweest uit een counter door onoplettendheid in onze verdediging. Het omschakelen van aanval naar verdediging verloopt nog moeizaam. We zijn dus gewaarschuwd voor de tweede helft.

De tweede 35 minuten die volgen, gaan we opzoek naar meer treffers. De magere 1-0 voorsprong is nihil en het is zaak om uit te lopen. We domineren de eerste 10 minuten na rust en krijgen kansen. Uit een strafcorner sleept Jasper de bal richting de kruising, maar deze wordt gekeerd. Ook Viktor Smits, de ‘kleinere’ broer van Sebas, is bij zijn debuut voor Heren 1 dicht bij de 2-0. Zijn inzet wordt van dichtbij gekeerd door de keeper. Totaal tegen de verwachting in komt Peel & Maas op gelijke hoogte door ongelukkig verdedigen van onze kant. Ook mentaal moeten we vooruitgang boeken, want na de gelijkmaker gaan we onrustig hockeyen en leveren teveel ballen in. Het sombere karakter van het weer, gaat zich nestelen in onze gedachten. De hoge druk die we vrijwel de hele tweede helft spelen, scheurt op plaatsen waar het niet kan. Het risico van hoge druk is dat je gezien bent, als niet iedereen meedoet. 10 minuten voor tijd valt dus de 2-1, opnieuw uit een counter, en opnieuw een prutsgoal. Maar goed, aan het eind van de dag tellen deze prutsgoals gewoon en lopen niet wij, maar zij met de winst weg. Een slotoffensief van Drunen zorgt ervoor dat we minimaal 3 strafcorners hadden moeten krijgen, maar zoals tot nu toe bij elke uitwedstrijd gebleken is, werkt de arbitrage zeer tegen. Teleurgesteld stappen we het veld af, realiserend dat we na vijf wedstrijden terug te vinden zijn op een achtste plaats. Moed putten we daarentegen uit het dominante spel wat we wederom speelden. Zaak is om de boel te herpakken en op scherp te zetten voor komende zondag, als koploper Basko bij op bezoek komt.