Nadat Son H1 vorige week de eerste punten van het nieuwe seizoen had binnen gesleept, middels een 1-0 overwinning op Heerlen-Parkstad Limburg, stond er deze week een lastige verplaatsing op het programma. Visser en co mochten proberen de ingeslagen weg naar boven een vervolg te geven, uit bij Horst. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er maar weinig kansen toegedicht aan de ‘ jonge honden van Son’ zoals het team liefkozend word genoemd op het internet, maar de heren waren vastbesloten het tegendeel te gaan bewijzen en vertrokken vol goede moed richting reserve-Duitsland. Met een scoutingrapport op zak en een laatste versnapering begon de wedstrijdbespreking. Coach Paul benadrukte nogmaals, zoals hij dat al vaker tegenover plaatselijke pers had gedaan, dat Son H1 van niemand hoeft te verliezen, zolang het maar het eigen spelletje blijft spelen. Met deze gedachte werd er dan ook aan de wedstrijd begonnen, nadat er eerst nog twee mini’s van de tegenstander een gedenkwaardige afslag verrichten en daarmee een hoofdrol opeiste. Later zou blijken dat de mini van Son, eveneens een hoofdrol op zich zou gaan nemen.

Son begon de wedstrijd, zoals wel vaker, niet helemaal scherp en zag zich in de eerste minuten een beetje terug gedrongen worden. Echter nadat ze zich door deze fase heen hadden geslagen, kreeg men grip op de wedstrijd en restte Horst niets anders dan het achterin rondspelen van de bal. Nadat Son zich al een aantal keren dreigend had getoond in de cirkel van de opponent, was het nota bene voorstopper Jordi die de padstelling doorbrak. Hij stoomde mee op en plaatste de bal keurig voorbij de keeper en de voorsprong was daar. Verrassend, maar op dat moment wel verdient. Na de goal werd de ploeg toch wat onrustig en viel de organisatie af en toe helemaal weg. Son mocht van geluk spreken dat Horst de momenten van onoplettendheid niet optimaal benutte. Ondanks deze ietwat chaotische fase, wist Son wel weer een paar vlijmscherpe counters te produceren, waar het met wat meer geluk had kunnen uitlopen naar een grotere voorsprong. Maar door het falen van o.a. de strafcorner bleef het 0-1 tot aan de rust. In de rust werd er nogmaals op gehamerd dat de drie punten van Son konden zijn, als er maar meer met verstand gehockeyd werd en de rust bewaard werd.

Met deze woorden mocht Son het de tweede helft gaan proberen vast te houden, maar het werd met de rug tegen de muur gezet. Het was tot tweemaal toe aan Martijn te danken dat de bal de doellijn niet passeerde. Hij is daarmee ook meteen genomineerd voor mini van de week. Na de hectische fase aan het begin van de tweede helft, kwam Son weer wat beter in het spel en ontstond er een beetje het zelfde beeld als in de eerste helft. Kansjes over en weer, maar weinig echt uitgespeelde kansen. Toen de tijd toch een beetje begon te dringen voor Horst, zette de ploeg wat extra aan. Waar Son de hele wedstrijd lang goed druk zette op Horst, werd het eerste moment waarop dat niet gebeurde, de ploeg ook meteen fataal. Een bal door het centrum en een backhandschot zorgde voor een gelijkmaker , die op basis van de tweede helft wel verdiend was. Na de 1-1 brandde de strijd echt los. Er werd gestreden voor elke meter en beide teams gaven elkaar nauwelijks nog wat toe. Even leken de drie punten in Limburg te blijven, nadat een voorzet door Horst tot goal werd gepromoveerd. Maar de uitstekende leidsmannen hadden gezien dat een van de regels was overtreden bij het nemen van een vrije slag en keurden terecht de goal af. Het laatste woord in de wedstrijd was voor Steven. De nieuwe spits in wording, liet zien de fijne kneepjes van het vak nog niet helemaal te beheersen en schoof de bal net naast de paal. Na het laatste fluitsignaal heerste er vooral tevredenheid en berusting bij beide teams. Een gelijkspel was een terechte uitslag en de ‘ jonge honden van Son’ hadden laten zien te kunnen vechten als leeuwen. Een speciaal bedankje gaat nog uit naar twee trouwe supporters, die vanuit Son naar Horst reisde om in de regen het team aan te moedigen. Meneer en Mevrouw Bindels het team hoopt u ook volgende week zondag weer te mogen begroeten als er gestreden gaat worden tegen Concordia.

bron: htcson.nl