HC Parkstad heeft zich van de onverdiende nederlaag afgezet en betrad woensdag het trainingsveld vol passie en strijdlust, we waren er zo op gebrand deze derby te winnen, vrijdag werden nog even de puntjes op de i gezet, maar toch geconcentreerd getraind.

H1 verzamelde zich op HCK om nog even naar onze dames te kijken en een beetje te chillen. Om 1 uur kwamen we bij elkaar in de kleedkamer en werden te taken verdeeld en hezen de kleine lieve jongetjes zich in hun gladiatoren pakkies.

Half 3 stip begon de wedstrijd en de regen…

De wedstrijd werd de eerste 10 minuten zoals gewoonlijk op het middenveld uitgevochten, en door een halve uitbraak volgde al vroeg een strafcorner voor Parkstad.

Deze werd helaas net uit het doel gevist door de keeper van Nuth. Het antwoord van Nuth bleef niet lang uit en speelde nuth de lange bal en volgde een schot op doel (in het zijnet). Zo volgen de kansen aan weerszijden de toeschouwers om de oren, die een leuke eerste helft voor geschoteld kreeg.

Ruststand 0-0

Toen de rust begon stopte het ook met regenen en liepen 32 spelers richting de kleedkamer, en kregen we wederom instructies en de altijd even zo lekkere sinaasappeltjes. Begin tweede helft begon het vreemd genoeg weer met regenen. Weergoden bedankt (lees: gehaat)!!!

De druk van beide kanten resulteerde snel in een goal (2 tegen 1 op de keeper), helaas kon deze goal niet worden voorkomen door onze goed keepende keeper.

Vervolgens begonnen onze strafcornerkanonnen een beetje warm te draaien, en miste Turk op een haar na de tip in. Ook wist Turk zijn backhand slagje net niet onder de plank te houden.

Vervolgens voerden wij de druk zo hoog op dat we verdedigend een beetje inzakte en Nuth alweer wist te scoren. Een kopie van het eerste doelpunt. De genadeklap viel uiteindelijk 10 seconden voor het eind en wist de spits van Nuth een (helaas) briljant lobje te maken…

Eindstand 0-3…

bron:hckerkrade.nl



Donkere wolken pakten zich samen en de wind woei fel over het limburgse landschap, het was D(erby)-day. Na een elle lange tocht door kerkrade en omstreken wist de tom-tom toch de hockeyclub te vinden en we besloten maar eens een warm kopje koffie te drinken. Een teambespreking en de gebruikelijke pre-match rituelen volgden. Waarna de scheids voor het begin van de wedstrijd floot.

De eerste helft begon voor beide teams wat stroef maar wij wisten toch een flink aantal kansen te maken maar het afmaken hiervan bleek nogal een probleem te zijn. Ook Parkstad kwam er afentoe gevaarlijk uit maar ze kregen, op de strafcorners na (die door yourie uit de goal werden gehouden), maar 1 echte kans en die wist Nord eruit te halen met een mooie snoekduik. Een moesson daalde op het veld neer maar ook moeder natuur wist de stand niet te beinvloeden en het bleef 0-0 met rust.

De tweede helft waren we vast beraden om het tij in ons voordeel te keren en besloten meteen om Parkstad onder druk te zetten, ook had Tom zich omgekleed om ondanks z\'n blessure toch mee te doen. Dat Tom van grote waarde bleek te zijn was niet te missen want de eerste goal tikte hij makkelijk binnen op aangeven van Luc. De tweede goal volgde hier kort op en het was Luc die nu mocht binnentikken. Parkstad kreeg hierna ook nog een gele kaart om de oren en vanuit dit veldoverwicht wisten we weer in de vorm van Tom te profiteren die met een lobje over de keeper en laatste man de wedstrijd besliste. Mark incaseerde nog een gele kaart voor een opvliegertje tegen de scheids maar hieruit wist Parkstad niet gevaarlijk te worden en de scheids floot 3 maal voor de laatste keer.

Een prachtig resultaat natuurlijk maar door andere uitslagen in de poul bleek het zelfs nog mooier te zijn want we zijn nu naar de 5de plaats in de 3de klasse gestegen! We hopen deze stijgende lijn voort te zetten in de komende thuiswedstrijd tegen Horst, komt dat zien, komt dat zien!

bron:hcnuth.nl