Deze zondag stond de wedstrijd tegen Peel & Maas (vroeger Helden) op het programma. Natuurlijk kende we het team nog van vorig jaar, wat uiteindelijk twee verliespartijen opleverde voor Basko, maar de geruchten gingen dat er wat dingetjes waren verandert. De beste spelers waren afwezig maar het grootste deel van de selectie was intact gebleven. De ploeg had eerder al twee keer dik verloren van Concordia en Orischot (respectievelijk 12-0 en 1-7) maar wisten wel te winnen van Best waar Basko vorige week nog de eerste punten verspeelde van het seizoen.

In de voorbespreking werd duidelijk benadrukt dat we nu toch eens professioneel moesten gaan hockeyen want alle andere wedstrijden kregen we doelpunten en kaarten tegen door domme onnodige fouten zoals praten tegen de scheidsrechter. Ook werd er wederom gehamerd op de omschakeling van aanval naar de verdediging. Wegens blessures, Has Verouden en Ruud van de Wildeberg, en een schorsing van Roel van Vlokhoven werden Erik Timmers (Heren 2) en de gebroeders Wouter en Lars Mantingh (JA1) aan de selectie toegevoegd.

De voorbereiding op het veld verliep enigszins slap ondanks dat we toch echt van plan waren om vanaf het begin hoge druk te spelen. Dit werd nog even benadrukt en daardoor moesten we vanaf de eerste minuut meteen vlammen. Basko heren 1 kreeg meteen een kans en in de 3de minuut zelfs een strafcorner. Deze werd onberispelijk ingeslagen door Thijs Vastert, 1-0. Een prima start dus voor Basko. Heren 1 bleef de eerste helft domineren waardoor Peel & Maas er niet uitkwam. Hierdoor kreeg Basko in de eerste helft een heel legio aan kansen waarvan er uiteindelijk nog 2 werden gepromoveerd in een doelpunt. Lars Mantingh maakte met een fraaie backhand in de korte hoek de goal na goed druk zetten van Basko en ook Rik van Vlokhoven pakte weer een doelpuntje mee door eveneens een backhandschot. Ruststand 3-0.

In de rust werd door coach Robert van Leeuwen benadrukt dat er voor de man verdedigd moest worden om nog meer druk uit te kunnen oefenen op de verdediging van Peel & Maas. Ook moest er meer gehockeyd worden via de buitenkanten om zo meer kansen te creëren. De tweede helft werd er inderdaad beter gehockeyd en dit resulteerde in nog meer kansen en doelpunten dan de eerste helft. Aangezien de verslagschrijver niet meer weet hoe alle doelpunten tot stand kwamen noemen ik alleen de doelpuntenmakers. Rik van Vlokhoven, Lars Mantingh, Wouter Mantingh en Rowan Rosens wisten uiteindelijk de score op te voeren naar 7-0 waar een nog vele grotere uitslag zeker mogelijk was geweest. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen Oirschot heren 1. Deze wedstrijd brengt altijd een extra spanning naar boven en zal ongetwijfeld weer een spannende wedstrijd worden.

bron: vmhcbasko.nl

Beide teams startten wat afwachtend. Al snel kreeg HCPM een strafcorner tegen. Deze werd heel scherp genomen door Basko.(1-0) Ruud Lormans wist even later een tweede doelpunt te voorkomen door een bal voor de doellijn uit de lucht te plukken. Vijf minuten later kreeg HCPM een strafcorner mee die jammer genoeg mislukte.

Basko verhoogde de druk en met alle veldspelers op onze helft viel de 2-0. Na een verdedigingsfout werd het ook nog 3-0. Op de valreep voor rust werd een strafcorner wel goed gestopt door de verdediging.

Na de spelhervatting werd het in de 1e minuut na een tip-in meteen 4-0. Misschien wel de kans in deze wedstrijd voor HCPM was een voorzet van Dennis Zegers die door Michiel Seerden tegen de legguards van de Veldhovense keeper werd geslagen.

Dat onze Heren1 in de laatste minuten met 10 man verder moest (Jonas de Vries geel), weerhield ze er niet van om toch te blijven aanvallen. Ondanks het harde werk van de verdediging en veelvuldig ingrijpen van onze keeper kwam het eindresultaat toch op 7-0. Basko was duidelijk de sterkere en wist gedurende bijna de hele speeltijd het spel te bepalen.

Er werd tijdens deze wedstrijd meer en beter gecommuniceerd. Het team oogt nog wat onzeker en is nog geen collectief, maar de vooruitgang is merkbaar. Iedereen zal z’n plaats moeten kennen en dat van z’n medespelers, zodat er zuiverder en sneller gespeeld kan worden.

bron: mhchelden.nl/heren1