Na de domper van vorige week thuis tegen Horst hadden we voor ons gevoel wat recht te zetten. De tweede van de vier trips naar Limburg bracht ons in Roermond. We waren van tevoren gewaarschuwd over de 13 man van Concordia (11 + 2 scheidsrechters) en hadden dan ook afgesproken onze mondjes dicht te houden tegen het arbitrageduo. Speciale aandacht gaat uit naar het Drunense publiek die onze verrichtingen op het hete zand aanschouwden.

We begonnen, in tegenstelling tot vorige week, niet scherp aan het duel. Binnen een paar minuten kon keeper Maarten de bal al uit het net vissen. Concordia kwam op 1-0 door de eerste strafcorner te benutten. Meteen na deze tegenslag reageerde wij met een weergaloze solo a la Maradona van Jasper, die uiteindelijk resulteerde in een strafcorner. Deze ging er niet in en twee minuten hierna hoefden we niet eens meer na te denken over hoge druk: Jasper vervolgde zijn solo helaas met een gele kaart na aanmerkingen op de scheidsrechter. Wij zakten vervolgens in en kregen in rap tempo de 2, 3 en 4-0 om de oren. Ook Maarten heeft zijn status als strafballenkiller helaas niet kunnen bevestigen en de 5-0 was een feit. Zij waren scherper en feller in de duels en wij konden elkaar hockeyend maar niet vinden. Een tweede strafcorner van Drunen die net voor rust op een haar na het doel miste, was typerend voor de eerste helft.

De tweede helft hadden we wat recht te zetten en wilden wij het tempo in de wedstrijd weer bepalen. Het eerste kwartier verliep dan ook goed. We combineren meer en creëren kansen, maar een gebrek aan scherpte voorkwam eretreffers. De 6 en 7-0 vallen uit counters doordat we hoge druk speelden. Een gele kaart van Tim 10 minuten voor tijd zorgde voor meer onrust bij Drunen. De 8-0 viel vlak voor tijd en maakte de deceptie in Roermond compleet. Tevergeefs zijn we zondag opzoek gegaan naar goals maar waarschijnlijk nog wel meer naar elkaar. Misschien een goed idee om aanstaande zaterdag heel de dag verstoppertje te spelen in de duinen. Kijken of we elkaar dan vinden. Komende week gaan we keihard trainen om zondag spijkerhard terug te slaan tegen Best. De laatste thuisoverwinning dateert alweer uit het seizoen 2007/2008. Hoog tijd dus om de 3 punten gewoon in Drunen te houden!

P.s. voor een verslag van de derde helft verwijs ik u graag naar teamleden van H1. Dit verslag bevat onder andere een trip door Roermond en een tandloze Toet, of Toeth.

bron: mhcd.nl