Basko verspeelt op domme wijze punten bij Best

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het gelijk spel tegen Best van cruciaal belang kan zijn later in de competitie maar zonder enige twijfel was het niet nodig geweest om in Best punten te laten liggen.

De wedstrijd begon uitstekend voor Basko. Lekker weer, goede voorbereiding, veel publiek en een gezellige sfeer. De eerste helft speelde Basko ontzettend dominant, ze konden hun eigen spel maken en lieten Best niet verder dan de middenlijn opkomen. Na 10 minuten viel Bas Dekkers uit met een blessure. Dit werd prima opgevangen door Sander van Schagen en Jochem Schaminee achterin centraal te zetten. De balans bleef in het team en vele aanvallen volgde elkaar op. Dit resulteerde al gauw in de 1-0 die op naam kwam van Thijs Vastert. Basko bleef goed druk zetten en al snel volgde de 2-0 die door Ruud van de Wildenberg knap werd ingetikt na een mooie actie en assist van Thijs Vastert. Met deze stand ging Basko de rust in. In de rust heeft de coach iedereen er op gewezen rustig te blijven hockeyen en niet te veel te gaan rennen met de bal.

De tweede helft begon Basko wederom sterk. Echter in deze helft begonnen de scheidsrechters een beetje tegen te werken. Dit begon met een prachtige goal van Roel van Vlokhoven die werd afkeurd wegens ‘sticks’. Het blijft een discutabele beslissing, vooral omdat de ene scheidsrechter al een goal aangaf. Vervolgens werd deze alsnog afgekeurd na overleg met de andere scheidsrechter. Niet veel later werd een rebound strafcorner prima binnen getikt door Ruud van de Wildenberg maar deze werd wederom afgekeurd wegens bolle kant. Zoals bij de vorige afgekeurde goals was het weer zo dat de ene scheidsrechter al een goal aangaf maar dat vervolgens de andere scheidsrechter, die helemaal aan de andere kant van het veld stond de goal afkeurde.

Na deze twee nadelige arbitrale beslissingen voor Basko begon Best meer druk te zetten en scoorde ze de 1-2. Voorheen kon Basko in deze situaties de rust nog houden en de wedstrijd uit spelen maar het verliep deze keer anders. Na een mislukte actie van Rik van Vlokhoven sloeg hij uit frustratie na waardoor er een klein rel onstond tussen spelers van Basko en Best. Zowel Rik als zijn directe tegenstander werden er af gestuurd met geel en Roel van Vlokhoven kreeg rood en wordt dus geschorst voor de komende wedstrijd(en). Na dit opstootje was de hele organisatie weg bij Basko waardoor Best kon profiteren en de 2-2 maakte. De wedstrijd werd rommelig uitgespeeld met meerdere discutabele beslissingen die verder gelukkig geen gevolgen hebben gehad.

Het was absoluut niet nodig om 2 tegen doelpunten te krijgen voor Basko. Het veldspel was vele malen beter dan dat van de tegenstander. En ondanks dat er 2 goals zijn afgekeurd, terecht of onterecht, moest er gewoon gewonnen van deze degradatiekandidaat. dat Best twee goals maakt was meer te wijten aan de slechte organisatie van Basko op de cruciale momenten en het onprofessionele gedrag van sommige spelers.

Het is een wijze les geweest voor de spelers en dit moet een les zijn voor de toekomst. Zo blijkt maar weer dat je niemand moet onderschatten in deze poule. Je kunt van de grote teams winnen, maar als je van de kleine teams niet wint, wordt je geen kampioen Ondanks het gelijk spel staat Basko nog steeds 2e op de ranglijst al kan daar nog weinig waarde aan gehecht worden.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Peel en Maas. Zij staan niet hoog genoteerd maar hebben hebben vorige week wel nog van Best gewonnen.

bron: vmhcbasko.nl