Heden de eerste officiële wedstrijd op ons nieuw speelveld. Nadat de Veteranen en Dames1 vandaag hun wedstrijden met winst hadden afgesloten, was Heren1 aan de beurt. Nu konden ze hun lange traditie om thuis ongeslagen te blijven proberen voort te zetten. Best begon direct aanvallend, maar er werd goed uitverdedigd door onze defensie. Dit leverde al snel een strafcorner op. Helaas zonder resultaat. Pieter de Vries had nog een gevaarlijke uitval, maar zijn doelpoging ging net naast.

Best probeerde wat terug te doen en maakte vaak gebruik van de ruimte langs de zijlijnen. Don Wijnands en Bas Wijnheijmer hadden het vooral druk met de nummer 7 van Best. Een geweldige individuele actie van Dennis Zegers werd door Best gestopt met een slag op de stick in de doelcirkel. Dit werd door de scheidsrechter afgestraft met een strafbal. Jonathan de Vries mocht hem nemen en had daarom de eer om het eerste doelpunt van het seizoen voor HCPM te scoren. (1-0)

Best liet het er niet bij zitten en wist met een scherpe aanval de gelijkmaker te scoren.(1-1) Rond de 20e minuut kreeg HCPM een strafcorner tegen die werd gestopt door onze keeper Bart Kassteen en de rebound kon Ruud Lormans middels een lijnstop wegwerken. Best voerde de druk wat op en weer moest Ruud Lormans redding brengen nadat onze keeper op het verkeerde been was gezet. Op het einde van de 1e helft kon Jonathan de Vries de bal helemaal vanaf de middellijn meenemen naar de doelcirkel en voorzetten aan Dennis Zegers die de 2-1 kon scoren.

Na de rust speelde Best veel aanvallender, maar kon het hoge tempo niet de hele tijd volhouden. Even zakte Best wat in en kon Gillian Lustermans een voorzet geven aan Michiel Seerden die de bal net naast sloeg. Middels een counter wist Best nog langszij te komen.(2-2). Nu was het zaak voor Heren1 om het zichtbaar moegestreden Best zonder punten naar huis te sturen. Na diverse aanvallen waarbij het hele team van HCPM liet zien dat het karakter had, lukte het “Man of the Match” Dennis Zegers het winnende doelpunt te maken na een voorzet van Michiel Seerden.(3-2)

bron:mhchelden.nl