Basko heren 1 wint ook tweede wedstrijd tegen sterk Concordia

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Concordia heren 1 op het programma, een team waar we weinig van wisten aangezien ze vorig jaar nog onderin eindigde en dit seizoen ineens begonnen met een 12-0 overwinning op de nummer twee van vorig jaar, Helden. Ook Basko was goed begonnen aan de competitie met een knappe 4-1 overwinning in en tegen Horst. Voor het eerst sinds jaren waren er ook weer 2 mini`s van de week te bewonderen bij heren 1 en ze mochten meteen mee op de foto voorafgaand aan de wedstrijd. Ook mochten ze voor de wedstrijd in de rust en na de wedstrijd nog kijken hoe het er bij heren 1 aan toegaat. We hopen dat jullie een leuke dag hebben gehad!

Dan over naar de wedstrijd. We wisten dus maar weinig van Concordia maar het gene wat we wisten, hoge druk en een goede strafcorner, wilden we met enkele tactische aanpassingen zo goed mogelijk uit te spelen. De eerste 10 minuten lukte dit echter totaal niet waardoor Concordia al in de 5de minuut de 0-1 op het scoreboard kon pushen door een dom weggegeven strafcorner. Net als tegen Horst was het wederom Sander van Schagen die zijn mond niet kon houden tegen de scheidsrechter die hiervoor meteen een strafcorner weggaf. Er kwamen echter nog meer strafcorners die makkelijke werden weggegeven door de verdediging van Basko. Met goed keeperswerk door Jaap van Monsfort bleef Basko echter op het been. Naarmate de 1ste helft verder ging kwam Basko steeds beter in het spel waardoor het ook enkele kansen en strafcorners kreeg. Ook Concordia bleef gevaarlijk omdat Basko geen grip kreeg op de sterke centrale middenvelder van de uitploeg. Ondanks gevaar aan beide kanten gingen de teams thee drinken met een 0-1 stand.

In de rust werd nadruk gelegd op het uitverdedigen en het geloof in eigen kunnen, Basko hoefde niet onder te doen van Concordia. Ook werd er besproken hoe de sterke middenvelder aangepakt moest worden zodat deze minder gevaarlijk kon worden. Basko kon met vertrouwen de tweede helft beginnen waar het allemaal moest gebeuren.

Zoals verwacht kwam Basko dus ook sterker uit de rust. Meteen kon er met meer druk naar voren gespeeld worden dan in de eerste helft gebeurd was. Dit resulteerde echter alleen in enkele gevaarlijke kansen en strafcorners. Ook Concordia bleef gedurende de hele tweede helft gevaarlijk met de strafcorner. Door goed verdedigend werk waren de veldkansen voor de bezoekers echter een stuk minder gevaarlijk. De wedstrijd leek vanaf de 55ste minuut een beetje op een dood spoor te raken en zo verstreken er weer 10 minuten tot Basko weer eens een strafcorner kreeg. Deze werd ingeslagen door Thijs Vastert en door richting veranderd door de keeper van Concordia waardoor de bal in de linkerbovenhoek verdween, 1-1. Basko liet het hier echter niet bij zitten en na een snelle aanval via een goede actie van Rowan Rosens belandde de bal voor de backhand van Michiel Box. Deze raakte de bal echter totaal verkeerd maar hierdoor verdween de bal wel in de goal van Concordia, 2-1. In 2 minuten werd de 1-0 achterstand ineens omgezet in een 2-1 voorsprong. De laatste minuten wilde Concordia de gelijkmaker nog forceren maar dit resulteerde alleen in een enkele kans die door wederom Jaap teniet gedaan werd. De speler die de bal miste gaf daarna veel commentaar op de arbitrage en werd vervolgend met een gele kaart naar de bank gestuurd in de 69ste minuut. Concordia werd niet meer gevaarlijk in de laatste minuut en zo heeft Basko 6 punten in de eerste 2 wedstrijden.

Na deze overwinning werd dit natuurlijk weer gevierd met de nodige blaadjes bier. Ook dames 1 had met 3-0 gewonnen van Scoop dus was het een mooi weekend voor de vaandelteams van de Veldhovense club. Volgende week staat er echter weer een wedstrijd op het programma en dan mogen we naar Best om daar wederom de 3 punten proberen te gaan halen. Tot slot willen we nog het publiek weer bedanken dat in grote getallen weer langs de lijn stond.

bron: vmhcbasko.nl