Na een mooie en verdiende overwinning door de dames selectie van MHC Deurne (nog van harte !) was het de beurt aan de heren. Van onze tegenstander was bekend dat ze vorig seizoen in de 4e klasse een ongeslagen status hadden en kennelijk een best potje konden hockeyen.

Na een mooie voorbereidingsperiode vandaag dan wedstrijd 1, een uitwedstrijd in het zuiden van Limburg. Wat dat betekent kan iedere hockeyer in Brabant bevestigen (zullen ze in Limburg ook wel van de Brabanders zeggen…).

Nuth ging fel van start en hield de Deurnese defensie zo’n 10 minuten op eigen gebied en kon zelfs (uit een strafcorner) de 1-0 op het scorebord zetten.
Hierna kon Deurne de wedstrijd langzaam omdraaien en steeds meer het initiatief nemen. Vandaag leek alles op zijn plaats te vallen. Alle vooraf besproken taken werden uitgevoerd waardoor het langzaam steeds beter ging. Een mooi eerste doelpunt van Deurne was het gevolg. Een ouderwetse snoeiharde backhand van Dirk ging onberispelijk het doel in.
Met een gemiddelde van 1 doelpunt per 10 minuten ging de wedstrijd verder. Voor rust volgden een mooi doelpunt uit een strafcorner (sleep van Piet) en een tweetal mooie uitgespeelde doelpunten van Bas volgden. De ploeg ging met 1-4 de rust in.

Na de rust volgende weer een korte periode van druk door de Nuthse aanval en duurder het heel even voordat de scheidsrechter na een volgens hem opzettelijke overtreding binnen de 23 meter een strafbal aan Nuth toekende. Wellicht een kleine update voor deze leidsman? (2-4)
Omdat de eerste helft voldoende vertouwen had gegeven hebben we de draad maar weer opgepakt. In minuut 49 scoorde Daniel uit een strafcorner en in minuut 57volgde een velddoelpunt door Ruud. Om te bewijzen dat er veel potentieel in de groep zit geeft Frank een harde strakke pass de cirkel in. Dirk kon de bal na een onberispelijke tipp-in eenvoudig intikken en de stand op 2-7 brengen. Wie denkt dat het hierbij bleef had beter even kunnen komen kijken. Zelfs onze verdediging is tot scoren in staat. Rob dribbelt op geheel eigen wijze door de verdediging van Nuth en legt de bal vanaf rand cirkel in een mooie vloeiende beweging achter de doelman. Hierdoor eindigt de wedstrijd op een mooie 2-8 voor Deurne. Geheel ongeschonden kwamen we niet uit de strijd. Veel blauwe plekken door onbesuisd spel van enkele Limburgse verdedigers, en een trieste botbreuk in de duim van Ruud houdt hem enkele weken aan de kant. Ruud, beterschap.
Zondag aanstaande staat Heerlen op de stoep!

bron: hcdeurne.nl

Welkom in de 3de klasse..

Een erg warm welkom leek het te worden nadat we meteen na het fluitsignaal deurne in de verdediging drongen en zelfs uit een strafcorner wisten te scoren.

Maar deurne draaide de kraan van de koude douche open en scoorde 4 maal voor rust.

Na de rust begonnen we fel en scoorden we uit een strafbal. echter was het weer deurne dat 4 keer scoorde en zo de eindstand bepaalde.

Een zeer slechte wedstrijd, we kunnen beter maar we moeten het alleen nog laten zien.

bron: hcnuth.nl