Eerste punten binnen voor Basko Heren 1

Na een goede voorbereiding waarin Basko ongeslagen is gebleven, is het team van Robert van Leeuwen met veel zelfvertrouwen afgereist naar Horst. Een jaar geleden werd Basko hier nog kansloos van het veld geveegd. Om herhaling te voorkomen werd er een serieuze warming up gedraaid zodat het team vanaf minuut 1 met volle druk naar voren kon spelen om zo de tegenstander niet in hun spel te laten komen. Het was bekend dat Horst vrij onrustig kan spelen achterin en hier moesten de spitsen gebruik van maken. Het eerste kwartier speelde Basko daarom erg aanvallend wat resulteerde in twee backhand goals van respectievelijk Thijs Vastert en Rik van Vlokhoven. Daarna zakte het team een beetje in en werden er minder kansen gecreeerd. De teams gingen gelijk op en Horst was een aantal keer gevaarlijk in de circel maar mede dankzij uitstekend keeperswerk van Jaap van Montfort wist Basko tot de rust de nul te behouden. In de rust heeft Robert het team weer flink op scherp gezet om te voorkomen dat Basko verder terug zou zakken en zodoende de voorsprong uit handen zou geven.

In de tweede helft gingen beide teams weer gelijk op en was het toch Horst dat het beste veldspel liet zien. Ze kregen veel strafcorners mee maar wisten er geen te benutten. Voor Basko was het nu hoofdzaak om de rust in het spel te bewaren en de wedstrijd zo uit te spelen. Het werd echter beter. Een slecht geplaatste pass van Rowan Rosens kwam gelukkig terecht bij Ruud van den Wildeberg en kwam daardoor vrij voor de keeper, die ver buiten zijn circel de goal uit kwam. Deze werd soepel uitgespeeld en vervolgens koelbloedig ingepusht vanuit rand circel, 3-1.

Niet veel later werd de marge nogmaals vergroot na een mooie combinatieaanval. Roel van Vlokhoven stond vrij op de strafbalstip en kon de bal prima inschuiven. Nu was het echt nog maar een kwestie van de minuten uit spelen en de overwinning was zo goed als zeker binnen. Dat Horst ondertussen nog een tegeldoel maakte na wat onhandig uitverdedigen was meer voor de statistieken van belang en heeft geen verdere invloed gehad op de wedstrijd.

Basko kan tevreden terug kijken op het eerste competitie duel met een solide 4-1 winst. De overwinning is veelbelovend voor de rest van het seizoen. Ook al was het veld spel niet altijd even goed, Ze hebben hun hoofd koel weten te houden tot het eindsignaal ondanks een strafbal tegen, die uitstekend gestopt werd, een dubieuze gele kaart voor Sander van Schagen na onnodig praten en het gemis van Has Verhouden, die door een enkel blessure minstens 6 weken uit de roulatie is.

Volgende week wacht Basko de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Concordia, die met 12-0 van Peel en Maas hebben gewonnen. Dit belooft een spannend duel te worden.
bron:vmhcbasko.nl

In de strijd voor de titel in de derde klasse is weer begonnen. Zondag 13 september 2009 in Horst zouden de eerste punten binnengehaald moeten worden door uw eerste. Helaas ook dit seizoen zonder de strakke hand van een trainer/ coach toch een uitstekende voorbereiding met wisselende resultaten maar met een hele berg leermomenten afgerond. Het hele team had er alle vertrouwen in om de eerste drie punten van dit seizoen te bemachtigen. Helaas voor uw eerste was dat ook de doelstelling van de tegenstander Basko. Dezelfde tegenstander als de dames die eerder die dag met een keurige 3-1 hadden laten zien dat de punten in Horst niet voor het oprapen lagen.
Na het eerste fluitsignaal kwam Basko goed uit de startblokken en uw eerste werd dan ook flink onder druk gezet wat al in de eerste minuten van de wedstrijd resulteerde in een aantal strafcorners voor de gasten. Gelukkig was de horster defensie wel op orde en de corners troffen dan ook geen doel.

Beetje bij beetje kregen we iets meer vat op de wedstrijd en kwam iedereen iets beter in de wedstrijd te zitten. Dit resulteerde ook in een aantal serieuze kansen die door de uitstekende doelman aan de zijde van Basko uit het doel gehouden werden. Horst op zoek naar de openingstreffer en Basko die net even iets slimmer met de kansjes om ging. Toen de bal na diverse keren niet afdoende buiten de cirkel gewerkt werd was het een misverstand tussen onze keeper en een van de verdedigers dat ervoor zorgde dat een matig schot van Basko achter onze doellijn belandde. Zuur!! Maar de jacht op de openingstreffer maakte plaats voor de jacht op de gelijkmaker. Het drukkende spel van uw eerste creëerde wederom kansen, de treffer aan Horster zijde bleef echter uit. Het was wederom Basko die een doelpunt wisten te maken door een klein foutje in de verdediging waardoor de bal over de keeper gespeeld kon worden. De woede bij Horst was meer dan eens aangewakkerd en met wat minder verzorgd spel werd er geprobeerd om en doorbraak te forceren. Toen het rust signaal klonk was dat nog niet gelukt.
In de pauze werden de gemaakte afspraken nogmaals benadrukt en de geschiedenis laat ons weten dat uw eerste wel eens vaker voor dit soort vuren gestaan heeft en er ook meer dan eens in geslaagd is om daar als winnar uit te komen.
De organisatie was weer beter op orde en dat was ook terug te zien in het spel, de aanvallen waren verzorgder en er zat meer lijn in. Dat betekende echter niet dat de jacht op die nodige doelpunten stopte, in tegendeel. Aanval na aanval eindigden in een kans of in een strafcorner maar iedere keer stand daar die kolos van een metertje of twee plus 8 centimeter om ervoor te zorgen dat die bal maar niet in het doel belandde. Hoe frustrerend kan het zijn. Door het aanvallende spel kwam er achter de verdediging behoorlijk wat ruimte vrij waar Basko zo af en toe goed gebruik van maakte. Zo goed dat dit zelfs resulteerde in een derde doelpunt. Een pass de diepte in een aanvaller op volle snelheid en een verdediger op volle snelheid achter de bal aan. Een tegemoet komende keeper moest ervoor zorgen dat de aanvaller die inmiddels de bal in bezit had in verwarring zou raken en de bal zou verspelen. Helaas trapte die ouwe vos daar niet in en na de keeper voorbij gespeeld te hebben was het derde doelpunt voor Basko een feit. Uw eerste ging onverschrokken door met aanvallen maar de kansen en de corners wilde er maar niet in. Zelf toen de bal op de strafbalstip gelegd werd was het weer die keeper die de nul wist te houden. Nieuw seizoen, nieuwe regels en die zijn niet altijd even duidelijk. Horst wist daar even gebruikt van te maken en toen bleek de onverslaanbare keeper toch passeerbaar.

De eer was gered maar met nog maar een paar minuten te spelen moest alles uit de hoed gehaald worden. Dat betekende verschillende corners en uiteindelijk een uitbraak van Basko dat in een ruime overtal situatie de 4-1 eindstand op het bord zette.
Niet de meest ideale start van een seizoen maar ook hier leert de ervaring dat de eerste punten niet bepalend hoeven te zijn. Volgende week weer volop er tegenaan en dan halen we de punten mee terug naar Horst.