Parkstad Limburg het ‘Haasje’

Daar staan we dan, nieuw team, nieuwe klasse en tot op het bot gemotiveerd om dit jaar een mooi seizoen te gaan draaien! Na een fanatieke voorbereiding de afgelopen weken stonden we in de vroege ochtend al fris op de parkeerplaats aangezien we onze eerste wedstrijd in de heuvels van Limburg mochten spelen, en wel in Kerkrade om precies te zijn. Vroeg wegrijden zodat we ons in alle rust kunnen voorbereiden dachten we… Helaas dacht het scheurijzer van Sebas hier anders over en begon halverwege de trip te haperen, waardoor we ironisch genoeg tot stilstand kwam bij tankstation ’t Haasje’. Nou heeft de ANWB er ook niet zoveel zin in op zondag ochtend waardoor wij bijna de gehele eerste helft met 10 man hebben moeten spelen, geen ideaal begin van de competitie dus.

Aangezien Parkstad Limburg H1 een fusie is tussen Kerkrade H1 en Heerlen H1 hadden we geen idee wat we van deze tegenstander konden verwachten. Na in het begin nog met 1-0 achter te zijn gekomen hebben we met 10 man! een erg goede 1e helft op de mat gelegd wat resulteerde in een 1-3 ruststand! Waarbij toch wel even vermeld mag worden dat Jappie de eerste zuivere hattrick van dit seizoen gemaakt heeft..

Nadat we in de rust weer compleet waren als team hebben we de draad verder opgepakt en uiteindelijk met een 1-6 eindstand het veld afgegaan! Als we wat scherper waren geweest in het afmaken van onze kansen had de uitslag zelfs nog hoger uit kunnen vallen en dit is iets waar we de komende weken hard aan gaan werken. Speciale vermelding nog voor HANS!! Die in zijn eerste officiële H1 wedstrijd al gelijk een balletje achter de keeper legt..

Het belangrijkste is dat de eerste drie punten binnen zijn en dat we gelijk bovenin meedraaien! Deze week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Horst waarin we de volgende stap gaan zetten om zo hoog mogelijk te eindigen in deze klasse. Het is al weer meer dan een jaar geleden dat we voor het laatst thuis gewonnen hebben en zullen er zondag voor eigen publiek vol voor gaan om eindelijk weer eens met drie punten van het veld af te stappen!!

Kom zondag (14:30) allemaal kijken! We zullen jullie steun hard nodig hebben om zo hoog mogelijk te eindigen dit jaar!

Parkstad Heren 1 – Drunen Heren1

Vroeg in de zondag middag rukte het Parkstad Heren 1 team aan, op locatie Hc Kerkarde. Voor de voorbeschouwing van de aller eerste wedstrijd van dit seizoen. Gemotiveerd, door twee uitermate sterke optredens tijdens de oefenwedstrijden, treden wij de kleed kamer binnen. Na een duidelijke voorbespreking en de duidelijke taakverdeling kwamen wij weer naar buiten, om vervolgens in te gaan lopen op veld 2.
Nadat wij de nodige meters al hadden gemaakt, begonnen we aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 probeerden we druk te zetten op de tegenstander, wat al snel leidde op een overwicht van onze kant. Na een kwartier te hebben gespeeld, en een aantal mogelijkheden te hebben gehad was het Dennis die de nul voor Parkstad van het bord af haalde, met een mooie loop actie en een beheerste backhand over de keeper.
Maar het antwoord van onze sportieve tegenstander bleef niet lang uit. Nadat ons doelpunt was gevallen besloot de tegenstander half-court te gaan spelen. Toen zij een keer een opmars maakten richting onze cirkel resulteerde dit in een strafcorner. Deze werd op een, jammer genoeg, perfecte manier benut.
Hierna volgde een desastreus moment in de wedstrijd. Nadat zij de bal veroverden op het middenveld, gaven zij plankgas richting het Parkstadse doel. Dit resulteerde in een 5 tegen 3 situatie die door hun goed werd uitgespeeld, en scoorde hier uit (wel met de bolle kant). Dit werd door de goed fluitende scheidsrechters helaas over het hoofd gezien. Hierna begon de tegenstanders meer druk uit te oefenen op de Parkstadse verdediging, en ook dit resulteerde na enkele minuten op een tegentreffer.

Rust… Stand: 1-3

Nadat wij weer door onze spiritueel leider Nick terug op het veld werden gezet, begonnen wij vol goede moet en meer inzet aan de tweede helft, dit resulteerde in een overwicht, en na een goede aanval via Tim op Frank die even alleen ging en een pass op Dominique gaf die helaas net werd gemist. Vervolgens werden wij nog in de gelegenheid gesteld om enkele strafcorners aan te mogen leggen maar deze werden net niet benut.
En men weet hoe de sportwet luidt: Als het ene team niet scoort doet het andere het wel
Helaas in ons geval deed de Drunense aanval dit twee maal. Het spitsen duo die op dat moment opgesteld stonden wilden wel eens even iets anders en begonnen met een-tweetjes vanaf de afslag tot aan de cirkel rand, waar de bal op een Drunense voet belandde. Vanuit deze vrije bal kwam een pass op Dennis en Dennis gaf deze bal kort op Ted die helaas net stick breedte te kort kwam om te scoren.
Nog steeds 1-5…
En vlak voor tijd kreeg Parkstad dan de genade slag en scoorde Drunen wederom.