Na de ruime 5-1 overwinning gisteren tegen Civicum en het verlies van concurrent Helden tegen Deurne is Heren 1 nog slechts 1 overwinning verwijderd van het felbegeerde kampioenschap, de titel zal dit jaar in Geldrop blijven !!!

Gisteren trof Heren 1 in Civicum een, op papier, lastige tegenstander waartegen uit nog met 3-5 werd verloren in een bizarre wedstrijd waarin de scheidsrechters uit Cuijk destijds veel te veel invloed hadden op de stand. Heren 1 was dus gebrand op revanche in de wetenschap vooraf dat 3 overwinningen het kampioenschap zouden gaan opleveren.

In de opstelling eigenlijk 1 verassing, Robbert van de Vleuten kreeg na zijn uitstekende wedstrijd van vorige week opnieuw het vertrouwen in het hart van de verdediging (met dank aan Jos en Marion die hiervoor ‘s morgens al een slordige 450 kilometer hadden gereden !)

Het begin van Geldrop was weergaloos. In het eerste kwartier werd hockey gespeeld van een niveau wat nog maar zelden op het eigen sportpark te zien is geweest. Met overtuiging, lef en durf werd Civicum volledig overklast wat ook al in de score tot uiting kwam. Na het snelste doelpunt in deze competitie van Gijs (18 seconden !!) volgde niet veel later ook de 2-0 van zijn hand, een betere start kon Geldrop zich niet wensen. Misschien ging het wel te gemakkelijk want enkele kleine slordigheden zorgden even voor gevaar door Civicum wat via een strafcorner zelfs de 2-1 betekende. Daarna was het toch moeilijk om het hoge niveau vast te houden waardoor Civicum (zonder echte kansen te krijgen) wat schijndruk kon opbouwen maar Geldrop bleef domineren en controleren.

Na rust werd het overwicht alleen maar groter omdat Civicum niet meer in staat was om de hoge druk te belopen. De kansen stapelden zich op en na de derde van Gijs uit een strafcorner liepen we via Mathijs en Maarten naar een zeer reguliere 5-1 overwinning uit. Toch helaas de doelstelling voor vandaag niet helemaal gehaald omdat we geen tegendoelpunten wilden krijgen. Toch alweer de 10e thuisoverwinning van Heren 1 dit seizoen waarin het respectabele aantal van maar liefst 48 doelpunten gescoord is !!!

Door het verlies van Helden is Heren 1 nog slechts 1 overwinning van de titel verwijderd. Komende zondag in Son kan het gaan gebeuren of anders de week erna thuis tegen Concordia van wie het gerucht gaan dat ze zelfs met de trein naar Geldrop komen !

bron:hockey-geldrop.nl