Nog 3 competitiewedstrijden in de rare competitie voor heren 1 en dan kan de balans opgemaakt worden. Wordt het het verdiende kampioenschap of worden het toch nog promotiewedstrijden op zondag 7 juni tegen de nummers 2 uit Oost en Noord ?

De gezichten waren vorige week zeer zuur na de onverdiende nederlaag en we hebben deze week alle zielen moeten bijzetten om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Uiteindelijk is de trein weer op de rails gekomen en gaan rijden richting het einddoel op 17 mei, Kerkrade zou vandaag het eerste slachtoffer worden.

Met de superfans Niels en Bram (die zaterdag al een goed voorbeeld gaven door met maar liefst 18-1 te winnen !!) was de opdracht vooraf duidelijk, er moest een overwinning met minimaal 5 doelpunten verschil gehaald worden en geen tegendoelpunten, 5-0 was de opdracht dus en…….5-0 werd het dus ook en om dat te bereiken moet je gewoon heel veel kansen missen.

Het werd een kat en muis spelletje in het veld, Heren 1 was superieur aan Kerkrade en de ene na de andere kans werd gecreëerd. De uitstekende keeper van Kerkrade wist op onmogelijke wijze de ene na de andere bal uit zijn doel te ranselen. Heren1 bleef geduldig spelen met de wetenschap dat kansen bleven komen en doelpunten dus ook. Vanuit een zeer solide verdediging (met name invaller Robbert van de Vleuten speelde meer dan uitstekend) werd zorgvuldig gebouwd en gezocht naar de gaten in de hechte kerkraadse verdediging.

Na een stuk of 5 vand eze kansen en net zoveel starfcorners was het Gijs die op slag van rust de ban brak 1.-0.

Na rust kwam Kerkrade er helemaal niet meer aan te pas en werd het volledig overlopen. De eerste gekozen starfcornervariant leverde nog geen resultaat op maar daarna was het Gijs die met twee perfecte sleeppushes de score naar 3-0 optilde en de keeper van Kerkrade definitief wist te verslaan. De opbouw bleef verzorgd en achterin werd nagenoeg niets weggegeven. Willem mocht voor 4-0 tekenen en Michel maakte de gewenste eindstand compleet.

Met dank overigens ook aan de zeer goed fluitende Marc en Robert.

Volgende week een lastige thuiswedstrijd voor Heren 1 tegen Civicum, waar uit nog met 3-5 werd verloren., daarna volgt nog een uitwedstrijd in Son om op 17 mei (hopelijk) af te sluiten met een sprankelende thuiswedstrijd tegen Concordia.

We hebben jullie steun hard nodig langs de lijn….