Vandaag stond de wedstrijd tegen titelkandidaat Geldrop op het programma. We mochten thuis tegen hen spelen. Het was wel weer een keer fijn dat Dames 1 op dezelfde dag als ons thuis moest spelen. Eerst hebben we dus kampioenswedstrijd van het Dames 1 tegen Rosmalen gekeken. Bij winst zou Horst nog een kans maken op de titel. Als Rosmalen zou winnen zouden zij kampioen worden. Helaas, was dit dan ook wat gebeurde.
Wij als Heren 1 wisten dan ook dat we dag tegen een andere titelkandidaat dus goed moesten maken. Na een uitgebreide bespreking gingen we het tweede veld op om warm te lopen. Iedereen was zeer scherp tijdens de voorbereiding en er werden toch duidelijk minder geintjes uitgehaald dan normaal. Ook ging iedereen met een duidelijke doelstelling het veld in. Hoewel die voor iedereen een beetje verschilde kwamen op één punt overeen en dat was dat we de 3 punten in Horst wilden houden.
Na het felle inspelen begon de wedstrijd en werd er druk gezet door Horst hetgeen helaas niet resulteerde in goede kansen. Een tip-in uit een lange corner werd nog wel op goal gespeeld maar de keeper van Geldrop kon deze nog net uit de goal houden. Vervolgens was het Geldrop die het spel naar zich toe trok maar de kansen niet af kon maken. Horst kwam met de schrik vrij toen een bal buiten de reach van tony op de paal kwam.
Na wakker te zijn geschud ging de ingewisselde Oli weer de trukendoos open gooien. Na zichzelf in een schijnbaar uitzichtloze situatie te hebben gemanoeuvreerd zorgde hij met een backhandschot ervoor dat de 1-0 op het bord kwam. Met deze backhand werd hij lid van de ‘Orde van de klote-backhandjes’ waar Per ook al lid van was. Na de wedstrijd zou deze orde uit 3 leden bestaan, daarover later meer.
Horst kon helaas niet met een 1-0 voorsprong de rust ingaan omdat Geldrop nog een kans perfect uitspeelde en zodoende de 1-1 op het scorebord zette. Tijden de rust werd aangegeven dat Horst er nog lang niet was en dat we er voor zouden moeten knokken. Na de rust zette Geldrop de druk door, dit deden zij door de 1-2 te scoren. Maar Horst liet het er niet bij zetten en die lieten ze merken door hard door te vechten. Voor sommige werd het teveel, want Tim; nadat hij een aantal man langs de lijn had voorbij gespeeld; verliet al brakend het veld.
Dit zorgde ervoor dat iedereen nog harder ging knokken. Een strafcorner leek te resulteren in een goal, maar deze voorkomen door de keeper en de verdediger van Geldrop, zij het op een ongeoorloofde manier. De scheids gaf hierop een strafbal, waarvoor door Per aangelegd werd. Deze zeer belangrijke belang werd feilloos door per in de kruising gepusht, 2-2. Horst liet het hier echter niet bij zitten en ging door met het op volle kracht ervoor knokken. Dit resulteerde uiteindelijk een mooi uitgespeelde kans waarin Nick leek te scoren. Deze bal werd echter uitstekend gepareerd door de keeper van Geldrop, maar Harm zorgde er met een stuiterbal uit een half geraakte backhand voor de 3-2. Hiermee is hij ook lid geworden van het selecte groepje van mensen die backhands missen, maar toch scoren.
Na de voorsprong was het natuurlijk nog zaak om de stand zo te houden. Gelukkig lukte dat en zo bleven de 3 punten in Horst. Vervolgens werd er nog gesproken over de inzet die iedereen getoond had en dat het een collectieve overwinning was,

Uw Eerste.

bron:hch-heren1.nl

Dat het in Horst moeilijk zou gaan worden was vooraf duidelijk. Niet alleen vanwege de kracht van de tegenstander maar vooral omdat we in uitwedstrijden meer moeite hebben om in ons eigen spel te komen.

In Horst leek er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. Heren 1 startte zeer fel en gedreven wat binnen enkele minuten al 3 goede kansen opleverde, waarbij de inzet van Willem helaas de paal raakte. Eigenlijk was er in de hele eerste helft niets aan de hand.

Hoewel Horst in de eerste de beste aanval de 1-0 scoorde bleef Geldrop de aanval zoeken wat in een flink overwicht resulteerde. Na een zeer mooie aanval via Gijs kon Willem de verdiende gelijkmaker aantekenen, 1-1 was ook de ruststand.

In de rust werd er vooral op gewezen de druk te houden en waar mogelijk op te voeren omdat we dan zeker een goed resultaat zouden kunnen gaan halen. Zo gezegd, zo gedaan.

Horst ging steeds fysieker spelen en gebruikte hun lichaam meer dan hun techniek. De scheidsen lieten het toe en vooral mathijs heeft dit gemerkt omdat hij veelvuldig plat op het kunstgras te vinden was. Toch was het Geldrop dat de aanval bleef zoeken en uit een scrimmage scoorde Willem de terechte 1-2. Horst werd wat sterker en kwam wat meer in de buurt van onze cirkel wat de mogelijkheden op een counter van Heren 1 groter maakte.

Tot een kwartier voor tijd bleef deze stand op het scorebord en geloofden weinigen dat het toch nog anders zou gaan lopen. Wel hadden we moeite om onder het fysieke geweld van Horst uit te komen wat weer betekende dat we veel moeilijker in ons eigen spel kwamen maar we dienden deze stand over de streep te trekken, dat was de bedoeling.

Toch liep het anders. Enerzijds omdat we als team toch te kwetsbaar zijn om echt op een resultaat te spelen en het teveel mooi hockeyend op willen lossen (waardoor we het onheil over ons af kunnen roepen) anderzijds wilde een scheidsrechter (die verder overigens uitstekend floten) ook nog een helpende hand toesteken.

Na de ongelukkige 2-2 door Horst probeerde Geldrop met extra mankracht naar voren een beslissing te forceren wat niet lukte omdat Horst in de eindfase van de wedstrijd een strafbal kado kreeg die de 3-2 nederlaag betekende.

Al met al een onwelkome nederlaag die ons in de stand even heeft terug geworpen. Vanzelfsprekend waren na de wedstrijd de druiven even heel zuur en was de animo bij de groep even weg wat op zich logisch is. Toch hebben we de boel als team weer herpakt en kijken reikhalzend uit naar het eind van de competitie waarin we nog steeds onze doelstelling zullen gaan halen.

Komende 2 weken 2 thuiswedstrijden voor Heren 1 te beginnen komende zondag tegen Kerkrade. Wij hopen op jullie steun langs de lijn