Na het gelijkspel van de vorige week was Helden erop gebrand om vandaag voor de volle punten te gaan. De stand in de poule moest immers op z’n minst geprolongeerd worden.

Helden zocht direct de aanval op en Son moest het hebben van de counters. Toch wist Son goed stand te houden tegen onze mannen. Jonathan, weer wat hersteld, kon gelukkig de hele wedstrijd uitspelen. Samen met Don kon hij de verdediging goed vorm geven. Het publiek kon opveren na een aanval van Dennis die een voorzet gaf aan Jonas. Deze ging net naast.

Son had nog een gevaarlijke counter in petto, deze werd wederom goed gestopt door onze verdedigers. Pieter en Ties stonden op de juiste momenten op de juiste plaats.

Net voor rust kon er dan toch opgelucht adem worden gehaald. Een Dennis-Jonas combinatie had deze keer wel resultaat. Jonas kon hem nu wel inslaan. (1-0)

Na de rust ging Helden door een wat moeilijkere fase. Son verhoogde de druk. Een mooie schijnbeweging van Don leidde een perfecte aanval in die Dennis kon benutten door de bal net over de keeper achter de doellijn te plaatsen (2-0). Son bleef aanvallen en kreeg nota bene nog de aansluittreffer voor elkaar. (2-1)

Ambrose, die ondank de zware blessure tegen Geldrop toch nog even meespeelde, wist middels een magnifiek hockeyhoogstandje de stand op 3-1 te brengen. Hij moest hierbij de keeper wel drie of vier keer passeren. Binnen een minuut, tevens de laatste van de wedstrijd werd de eindstand door Son afgeleverd, het werd nog 3-1. Gemiste gouden kansen voor Helden waren typisch voor deze tweede helft.

Nu het resultaat Horst-Geldrop bekend is kunnen we genoeglijk vaststellen dat Helden weer bovenaan in de ranglijst staat. Voordat het eindresultaat van deze competitie bekend is, zullen we nog enkele moeilijke wedstrijden moeten spelen.

Heldens publiek om onze mannen aan te moedigen tijdens de laatste vier wedstrijden is hierbij uitermate belangrijk.