Na een beetje een rommelig begin doordat de coach nog op het veld “moest” fluiten wilde Mark iedereen toch op scherp zetten. Ondanks de winst van afgelopen week moesten we niet teveel van onszelf gaan denken. Kerkrade is tenslotte, kwalitatief gezien, een zeer sterke tegenstander. Bij het inlopen begon Horst met een streepje voor. Kerkrade was erg laat op het veld. Hier kon Horst zijn voordeel uit halen door scherp te beginnen!

Start van de wedstrijd. Horst startte wel met veel passie maar met weinig echte controle. Het verliep een beetje onrustig. Dit werd dan ook gecoacht door enkele daarvoor bevoegde spelers en zo pakte Horst beetje bij beetje steeds meer grip op de wedstrijd. Hierdoor kwam Per op het middenveld aan bal. Hij liep van de rechter helft van het veld naar de linker helft van de cirkel van Kerkrade. De keeper van Kerkrade reageerde alert en kwam ver uit zijn doel. Per had zijn backhand schot al ingezet en zag op het laatste moment pas de liggende keeper. Hier schrok hij een beetje van maar sloeg wel door. De bal werd hierdoor niet vol geraakt maar stuiterde wel over de keeper en hierdoor kwam Horst op een voorsprong van 1-0. Na dit doelpunt zag Horst de kansen en begon controle op de wedstrijd te krijgen. De enige kansen die Kerkrade creëerde waren een paar backhand schoten die langs het doel belande en een strafcorner die er ook niet in zat! Hierdoor was de ruststand 1-0.

Begin tweede helft. Horst bleef enkele kansen creëren maar slaagde er niet in om de 2-0 te maken! Kerkrade kreeg een mooie counter na de aanvallen van Horst. De grootte kans kwam door een doorgeschoten bal! De spits van Kerkrade werd op dusdanige manier gehinderd door de verdediging van Horst waardoor dat de scheidrechter genoodzaakt was om af te fluiten en een strafbal te geven (aangezien Tony ook niet meer op de doellijn stond). Iedereen hoopte dat Tony deze eruit zou houden! In de rechter onderhoek werd de bal gepusht en Tony dook ook in deze hoek. Helaas was de bal lager dan hemzelf en dus was de stand 1-1. Even een domper voor Horst maar als we zouden blijven vechten moesten we toch echt wel kunnen winnen! Eigenlijk kun je dan ook wel zeggen: zo gezegd zo gedaan! Koen kreeg de bal aangespeeld op rechts. Hij liep over de achterlijn de cirkel in en speelde zoals het hoort de bal voor de goal af. Plotseling zat de bal in het net, dit alles kwam door het verdedigende werk van Kerkrade aangezien zij een prachtige hoge bal langs de keeper speelde in het netje. Aangezien Koen de bal binnen de cirkel speelde was de stand 2-1. Jammer genoeg voor Koen staat deze goal toch ECHT NIET op zijn naam!

Het spel ging verder. Kerkrade wilde meer druk gaan zetten. Dit gebeurde alleen niet perfect aangezien er geen doelpunten meer werden gemaakt tot aan 2 minuten voor het einde! De bal werd door de verdediging van Horst rondgespeeld en hij kwam op links achter. De linksback gaf een scoop op Luuk. Hij sloeg de bal naar Koen, die aannam en om de keeper heen draaide. Koen wilde toen met de backhand de bal in het lege doel slaan alleen was hij NET te laat! Aangezien Nick iets sneller was en hij stelde de winst dan ook veilig! 3-1. De laatste 2 minuten is er verder ook niks spectaculairs gebeurt!