Na de strijd tegen Helden vorige week wisten we dat we nog 6 reguliere overwinningen nodig zouden hebben om ons doel te bereiken. Gelukkig hebben we de titanstrijd zonder al teveel kleerscheuren overleefd waardoor een fris Heren 1 vandaag aan de start kon verschijnen tegen Best. De opdracht vooraf was duidelijk, er moest met 5 doelpunten verschil gewonnen worden. In de uitwedstrijd hadden we (anders dan de 4-3 overwinning zou doen vermoeden) al aangetoond heel erg goed te kunnen hockeyen, dat moest vandaag herhaald worden.

Zelf dus dik winnen en afwachten wat de concurrentie zou doen vandaag.

De start was iets te laconiek want binnen de minuut had Best de voorsprong te pakken. Gelukkig herstelde Willem ook weer binnen een minuut en scoorde Gijs aansluitend de 2-1.

Zo stond dus al binnen 4 minuten deze stand op het scorebord wat een voorbode voor iets leuks zou kunnen zijn. Vanaf dat moment ging Heren 1 gecontroleerd de aanval zoeken in wat misschien wel de best gespeelde helft van dit seizoen zou zijn. Het enige minpuntje was het geblesseerd uitvallen van Dirk vroeg in de wedstrijd, mar Luc nam voorbeeldig de taak van mandekker op de gevaarlijke spits van Best op zich waardoor deze spits vervolgens geen enkele goede bal heeft kunnen spelen in de hele wedstrijd.

De ene aanval vloeiender dan de andere, goed via de buitenkanten gezocht en vooral uiterst geconcentreerd werd naar een uitbouw in de voorsprong gezocht. Het 3e doelpunt (en de tweede van Gijs) was misschien wel het mooiste van het seizoen. Maarten gaf een perfecte hoge bal van achter de eigen 23-meterlijn die net in de cirkel van best binnenviel. Gijs aarzelde niet en sloeg de bal nog bijna uit de lucht met een prachtige backhand achter de keeper van Best 3-1.

In de rust de puntjes op de i, met als opdracht rustig, sterk opbouwend de score te gaan uitbouwen en dat gebeurde dan ook.

De 4-1 was (geloof ik) van Tim die vervolgens helaas ook zelf de strafbal tegen (per ongeluk) veroorzaakte. Geldrop bleef goed hockeyen en bouwde lekker door aan het doelsaldo.

De derde van Gijs en een rebound van Robbie zorgden enkele minuten voor tijd voor de 6-2 voorsprong ondanks het missen van goede mogelijkheden. Blijkbaar had alleen Mark goed naar de opdracht geluisterd want hij besloot in de laatste minuut de marge toch op de gewilde 5 doelpunten te zetten 7-2.

In de nababbel werd naar Civicum gebeld waar bleek dat concurrent Helden punten had verspeeld. Het leuke van hockey is dat het doelsaldo niet belangrijk is want op basis van het meer aantal gewonnen wedstrijden staat uw Heren 1 weer bovenaan. Nog 5 moeilijke wedstrijden te gaan…..om te beginnen over 2 weken in en tegen Horst.

bron:hockey-geldrop.nl