Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst. Beide teams ontbrak het niet aan vechtlust. Helden wilde z’n voorsprong vergroten en Geldrop moest vandaag winnen om lijstaanvoerder te worden.

Marcel had voor vandaag de opstelling iets gewijzigd. Onder andere Dennis was naar voren gehaald. Geldrop kreeg al vrij snel een strafcorner die in 2e instantie goed werd gestopt door Ruud. Na de 2e strafcorner werd de stand echter op 0-1 gebracht.

Onze H1 beet zich vast in de strijd. Ambrose moest even bijkomen van een blessure na twee keer in aanraking te zijn gekomen met Geldropse sticks. Nadat Joost en Ambrose vlak na elkaar elk een kans misten en Jonathan de bal net over de lat sloeg, werd er gerust.

Hierna werd de druk van Helden vergroot. Toch werd Geldrop gevaarlijk, een counter die ternauwernood werd gered door keeper Bart liet zien dat je moet oppassen met Geldrop. Opluchting bij het Heldense publiek toen met een strafcorner, aangever Ruud zelf de gelijkmaker 1-1 kon scoren. Deze opluchting was echter van korte duur. Binnen 1 minuut was het alweer 1-2. Na enige minuten kon Jonas zich vrij spelen en de stand op 2-2 brengen.

Helden heeft vandaag in ieder geval zijn voorsprong weten te handhaven op de nummer 2.

Volgende week onze uitwedstrijd tegen het ook hoog geplaatste Civicum. Heldens publiek om onze mannen aan te moedigen is weer van harte welkom!

bron:mhchelden.nl

Vandaag de lastige uitwedstrijd naar koploper Helden. Dat het lastig zou gaan worden bleek al uit het feit dat de thuiswedstrijd weliswaar met 5-4 gewonnen werd maar dat de ruststand in die wedstrijd nog 1-4 in heldens voordeel was, daarnaast werd (achteraf enigszins terecht) gevreesd voor de limburgse scheidsrechters. De voorbereiding in Huize Schutjes was iets langer dan voorheen omdat we de videobeelden van de gewonnen wedstrijd tegen Basko enigszins wilden analyseren (met dank aan Rob v G voor het opnemen overigens). Onder het genot van diverse lekkernijen werd ontspannen toegeleefd naar de lange reis naar Helden, waarbij de zon een prettige reispartner werd.

In Helden blijkt helaas dat deze club leuke ambities maar geen bijpassende entourage kan bieden, een troosteloos veld met een nog troostelozer clubhuis (in aanbouw) met wel een heuse kelder eronder, begint toch een beetje een belgisch accent te krijgen zo…

De wedstrijd begon voor Geldrop ontspannen, misschien wel iets te ontspannen want al na 3 minuten verscheen Helden 2 x voor Melvin die al meteen liet zien dat dit voor een deel zijn middag zou gaan worden. Daarna pakte Geldrop het gedreven en geconcentreerd op en nam de wedstrijd in handen. Mede omdat Dirk er prima in slaagde de gevaarlijke heldense spits volledig uit te schakelen (met vooral irritaties aan de kant van deze jongeman Ambrose) waarmee duidelijk werd hoe Helden dit keer te pakken moest zijn. Door het uitschakelen van deze nr. 11 wist Helden geen goede opbouw te verzorgen en kon Geldrop gemakkelijk de wedstrijd controleren en rustig gaan bouwen aan het resultaat. De druk op Helden werd in de eerste helft steeds groter en de kansen begonnen te komen. De 2e strafcorner leverde terecht en dikverdiend resultaat op toen Mark hem via een Heldense stick in de touwen sloeg 0-1. Geen problemen in de verdere eerste helft en in de rust werd er op gewezen dat we gecontroleerd moesten blijven bouwen. Na rust probeerde Helden de druk te verhogen. Afgezien van het feit dat het spel zich hierdoor wat meer op de geldropse helft af ging spelen leverde dit vooralsnog weinig gevaar op. En als de thuisploeg dan al in de buurt van de cirkel kwamen dan werd dit door de sterke verdedigers van Geldrop of door doelman Melvin onschadelijk gemaakt. Toch zie je maar weer dat je in het veld 70 minuten scherp moet zijn en dat onachtzaamheden onherroepelijk worden afgestraft. Een kleine onoplettendheid achterin zorgde onverdiend en onverwachts voor de gelijkmaker 1-1. Heren 1 besloot direct een tandje hoger te gaan spelen en dat leverde 2 kansen op waarbij de keeper van Helden zijn eerste kaart van de middag had verdiend (maar niet kreeg) toen hij Gijs in een uitbraak torpedeerde. Gelukkig was Michel daarna attent om hem hiervoor te straffen door eenvoudig de 1-2 in geldrops voordeel binnen te tikken.

Geldrop kwam hierna moeilijker onder de druk uit en ging meer op de (gevaarlijke) counter spelen. De invloed van de scheidsrechter was wel veel te groot toen de keeper van Helden op de weer uitgebroken Gijs zelf een natrapbeweging maakte. Waar rood en een strafbal op zijn plaats zou zijn geweest besloot de leidsman (en hij stond er echt dicht op) zijn hoofd af te draaien en maar niets te doen. Toch jammer als de keeper na de wedstrijd zelf toegeeft een dikke prent te hebben verdiend. Het tweede verdedigende foutje aan geldropse kant leverde onnodig balverlies op waar Helden zeer gemakkelijk en mooi de gelijkmaker uit scoorde. Geldrop ging in de slotfase drukken maar het lukte niet meer om de 3 punten mee te nemen. Vooraf een resultaat waar we eigenlijk voor zouden tekenen, achteraf 2 punten verloren. Prettige bijeenkomst blijft dat er niet verloren is en dat het gat tussen helden en Geldrop maar een gelijkspelletje is.

Komend weekend Best moet de eerste van 6 overwinningen worden en dan maar afwachten of alle ploegen in de competitie hun plicht blijven vervullen en het Helden lastig gaan maken.

Nog een woord van dank aan de echt zeer vele supporters uit Geldrop, jullie waren echt de steun die nodig was om tot het einde te blijven vechten. Graag een oproep aan jullie om dat te blijven doen te beginnen komende zondag thuis tegen Best.

bron:hockey-geldrop.nl