Oirschot in Peel en Maas

Belangrijke speeldagen. Zowel in de eerste twee helften als in het Wk derde helft. De eerste twee helften verliepen vandaag naar wens. 5-3 winst en ook nog es in Limland (Pieter Weemers red.). de derde helft ging ik eerst persoonlijk op verkenning. Omdat de rest nog druk aan et nakeuvelen was op het veld begaf ik mij al richting clubhuis. Daar aangekomen was de keuze makkelijk. Omdat buiten alle plekken aan de lange tafels en banken bezet waren, koos ik er voor om aan de staantafel aan de schuifpui plaats te nemen. Daar nam ik het clubhuis in me op en bepaalde daar ter plekke al het punt voor het clubhuis. Een 4.

Dan door naar de muziek. Ik waande mij in Schotland of miss wel het mooie Ierland. In ieder geval lag het meer in de lijn der verwachting dat Michael Flatley met zijn te strakke maillots een iers volksdansje kwam vertonen dan dat er hier nog een goed derde helft-feest los zou barsten. Toch kwamen er nu enkele teamgenoten binnen, waaronder natuurlijk de gaafste, namelijk de pothouder. De wedstrijdvorm: traytjes met glazen “Bier van Hier”. Het voor mij relatief onbekende Lindeboom.

Blijkbaar viel dit bij enkele leden nogal goed. Vooral bij de nieuwe verslaggeefster die enkele weken geleden nog biermaagd was. Na enkele weken flinke training bewees ze vandaag dat ze de kunst van “Ad Fundum” stevig onder controle heeft. 2 maal achter elkaar werd het glas volledig geledigd.

Ondertussen groeide de frustratie jegens de muziekkeuze. Ondanks herhaaldelijk geklaag wilde de barman niet toegeven en de walgelijke muziek bleef maar uit de boxen spuwen. Na herhaaldelijk geklaag kwam er dan toch eindelijk een andere barman richting ons met een keuze uit nieuwe cd’s. Al snel werd de apres-skibox 2004 gevonden. Deze viel beter in de smaak en al snel veranderde sfeer van pub naar Alpenstübe.

Onder al het nieuwgevonden feestgedruis wist Pieter zich een weg te banen richting bar. Omdat enkele mensen oplettend waren viel dit op en werd er besloten om als het traytje werd neergezet “lang zal ie leven” te gehoren te brengen. Dit omdat Pieter woensdag jarig was geweest. De Trainer/coach werd aangenaam verrast toen hij zich omdraaide en 15 wild zingende Heren 1-ers hoorde.

Toch was er op een gegeven moment een zorgwekkend feit. Er kwamen meer burgers over de toonbank als dat er bier richting statafel kwam. Alsof er voor de derde helft nog wat aan sport was gedaan moest iedereen opeens zijn honger stillen. Persoonlijk kies ik er voor om dit met gerstenat te stillen, maar enkele teamleden waagden zich aan de Amerikaanse manier. Veul vet spul!

Alsof iedereen hierdoor meer energie kreeg werd er door de een op tafel gedanst en door een ander geprobeerd toch nog een score te forceren in de derde helft. Nic Hagemeijer peilde alvast de kracht van Dames 1 Helden volgend jaar door zich op een Meisjes A lid van het Heldense te storten. Na een lange poging haakte hij uiteindelijk toch af, zelfs nadat Tim K. nog had geprobeerd een assist te forceren. Helaas bleef de 5-3 uit de eerste twee helften toch op het bord staan.

Omdat Nic H. Blijkbaar ontevreden was over de wingman-kwaliteiten van Tim K. hield hij deze daarna in een stevige wurggreep waarna Tim K. een glas bier in de letterlijke kraag gegoten kreeg.

Hierna gingen de gebeurtenissen snel. Nadat we een gratis blaadje van de tegenstander hadden gekregen (omdat wij zo gaaf waren) met de melding dat half 7 de sluitingstijd was, bleek dit toch een schijnbeweging van de tegenstander te zijn. Dit omdat al om half 6 het laatste rondje werd geschald. Zure tegenvaller en zware minpunten onder het kopje “Tegenstander”. Tijdens het laatste half uurtje dat werd doorgebracht met de vijand is het toch een krappe voldoende geworden. Dit mede door het gratis blaadje en de lovende kritieken over de derde helftkwaliteiten van Oirschot heren 1.

Voor mij is dit een mooie periode, mede omdat we volgende week al weer een uitwedstrijd hebben. De Dommel uit sint Michielsgestel. Hier komt toch meestal de derde helft goed op gang dus ik ben benieuwd wat deze week te brengen heeft.