Oirschot in Civicum

Een uit-overwinning. Dat was lang geleden en deed me terug denken aan Best uit, alwaar zich de beste derde helft tot nu toe plaatsvond. Nu was het natuurlijk de vraag hoe iedereen zich heeft gehouden tijdens de winterstop. Normaal gesproken betekent de winterstop een boost voor de bierdrinkende kwaliteiten van de pauzerende sporter. Eens kijken hoe de teamgenoten teruggekeerd zijn om de strijd aan te gaan.

In het begin trok ieder legertje Amsteldrinkers, geschonken in heerlijk grote amsterdammers, zich terug in zijn eigen loopgraaf. Overigens is dit de een van de twee keren dat je mij positief zult horen over een onderwerp gerelateerd aan 020. De grote glazen en het gevoelige chanson De Stad Amsterdam. Maar goed terug naar de oorlog gaande aan de rand van de stad Cuijk. In de loopgraven werd hevig na gepraat over de wedstrijd en heftig gebeld naar Veldhoven en Geldrop voor de uitslagen van de andere wedstrijden. Na een eerste barrage gericht aan de tegenstanders in de vorm van een blaadje bier werd er gewacht tot Civicum een blaadje terug vuurde. Helaas kwam het blaadje, lees kan, pas toen menig Oirschotenaar zich had terug getrokken uit de strijd.

Na een enkel uurtje strijd zagen twee scherpschutsters van het leger van Civicum hun kans schoon om jullie verslaggever toch geruime tijd te ontrekken van de strijd en vond ik mijzelf terug als krijgsgevangene. In deze tijd moet ik toegeven dat ik mijn aandacht niet kon richten op mijn strijdmakkers en een niet geheel objectief verslag kon doen. Wel viel me in deze tijd van krijgsgevangenschap op dat ik mij terug waande op de vrijdagavond van de trainingen op het militaire kamp Moorland. Daar werd nog steeds gedraaid met cd’s en verouderde muziek, evenals hier in het clubhuis van Civicum.

Nadat ik ontsnapt was aan de aandacht van mijn bewaaksters begaf ik mij weer richting onze loopgraaf, alwaar ik zag dat de witte vlag was gehesen en het voetvolk van Oirschot en Civicum gezamelijk het glas heften. Einde Tweede WereldCivicumse Oorlog.

Na het optrekken van de rook bleken de slachtoffers minimaal. Slechts 1 soldaat had er iets aan overgehouden. Tim K. , reservekeeper van de dag, bleek voorhuidsholte-ontsteking te hebben overgehouden. Al dan niet door fellatio met een verzetsstrijdster van de tegenstander die leed aan voorhoofdsholte-ontsteking. De ware toedracht zal nooit achterhaald worden.

Nu dat de vrede was getekend werd er druk gepraat. Het werd steeds gezelliger en de muziek schalde steeds luider door de speakers. Al waren het dan in totaal 3 cd’s die op de hele avond ten tonele zijn gekomen zat de sfeer er uiteindelijk goed in. Zelfs zo goed dat er getracht werd de huidige linkerflank van Oirschot, alias S. Van der Schoot, over te nemen en te laten tekenen voor et leger van Civicum. Gelukkig kende S. Zijn roots en capituleerde niet.

Na geruime tijd was het legertje uit Oirschot geslonken tot 4 mensen. Tim K., Geert K., Bart van S. En de nieuwe verslaggeefster van Oirschot H1 Anouk S. . Deze vier streefden er nog steeds naar de derde helft te vervolbrengen. Na enkele minuten vonden verkenners 2 gedesserteerden die direct bestraft werden. Ongeoorloofd gedrag werd totaal niet toegestaan in dit barak. Richting het einde ontstond er wat commotie,doordat enkele voetbalinfiltranten spreekkoren te gehoren brachten. Hierop werd tot menigeen gereageerd, totdat de voetballiederen van het overgrote deel van de Eredivsie- en Jupiler league-clubs was gezongen. Tot ongenoegen van de hierboven genoemde personen sloot de kiet al om 7 uur. En relatief vroeg einde van een steeds spannender wordende avond. Helaas kwam er hier wel een einde aan mijn favoriete helft, al verlieten we deze keer voldaan, en sommige bijna voldaan, het clubhuis. Onderweg werd er toch nog een transfer afgerond. Tim K. heeft zich gevoegd vij Civicum Heren Veteranen A en wierp zich meteen op als bidondrager.

Eenmaal in eindhoven begaven Geert, Tim en yours truly zich nog richting stratum alweer een potje pool de nodige ontspanning zou brengen. Al werd er gekibbelt over de regels en werd zwart blauw en tim gaar was het een mooie afsluiting van een goede derde helft. Deze keer begaf jullie verslaggever zich rond 11 uur richting huis en moet gezegd worden dat Geert K. de oirschotse eer hoog hield door toch nog even de Royce te verblijden met een verzoekje, waarvoor hulde.